Crna hronika

Pljevlja: Osumnjičen da je oštetio Upravu za šume za preko 13 hiljada eura

Službenici Uprave policije podnijeli su državnom tužiocu u Pljevljima krivičnu prijavu protiv D.G. (41) iz tog grada, zbog sumnje da je počinio koruptivno krivično djelo zloupotrebe službenog položaja i nesavjesnog rada na štetu Uprave za šume.
Ilustracija: agrobiz.hr
Ilustracija: agrobiz.hr
Portal AnalitikaIzvor

z Uprave policije je saopšteno da su službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta otkrili koruptivno krivično djelo kojim je zaposleni u Upravi za šume tom preduzeću, kako se sumnja, pričinio materijlnu štetu od preko 13,6 hiljada eura.

„D.G. je, kako se sumnja, tokom prošle godine u svojstvu lugara zaposlenog u Upravi za šume u područnoj jedinici Pljevlja, prekoračio granice službenog ovlašćenja i doznačio više stabala lišćara od 85,34 metra kubna i četinara od 69,95 metara kubnih, koja nijesu pritom unijeta u knjige doznake i prijema, nego su uprkos tome posječena i odvezena“, navodi se u saopštenju.

Na taj način je D.G. pričinio Upravi za šume štetu od 6,35 hiljada eura.

Policija je, preduzimanjući dalje službene radnje prema D.G, došla do sumnje da je on tokom prošle godine nesavjesno postupao, pa je kao posljedica takvog njegovog postupanja bespravno posječeno 229,64 metra kubna lišćara i 21,23 metra kubna četinara, ukupne vrijednosti 7,32 hiljade euea.

Ukupna šteta koju je D.G. na pričinio Upravi za šume iznosi 13,66 hiljada eura.

Portal Analitika