Region

Dačić: Ne odustajem od "song diplomatije", spreman repertoar i za Putina

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od "song diplomatije" i najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsjednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura - "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".
Dačić: Ne odustajem od "song diplomatije", spreman repertoar i za Putina
N1Izvor

"Posjete predsjednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu. Inače, i on voli da pjeva, a moj izbor bi bio, po meni najljepša ruska pjesma 'Podmoskovske večeri' i , naravno, 'Kaljinka'", rekao je Dačić za Večernje novosti.

Čuvena "Kaljinka" je, kako kaže Dačić, obavezni dio njegovog "diplomatskog repertoara", a tu pjesmu je pevao "ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima" koji su uživali i aplaudirali.

"Gostima volim da otpjevam 'Santa Lučiju' i 'Mi mu timonis', grčku pjesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika. Neko je prevodi - 'Ne plačite oči moje'", objasnio je Dačić.

Srpski šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pjesama - "Miljackom".

Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posjete i ugostio 29 svjetskih zvaničnika, a ubilježio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilomtara.

Najvećim ovogodišnjim uspjehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.

Portal Analitika