Košarka

REPEŠA: Da se stabilizuje ambijent i lopta spusti na zemlju

Mislim da ne postoje vrhunske stvari bez emocije i to je nešto što mi je jako bitno. Isto tako, ako emocija nije kontrolisana do kraja, može postati problem. Tu mene očekuje prvi korak - da se stabilizuje ambijent, da se spusti lopta na zemlju, da bi se mogla ganjati. Jednostavno, da te frustracije izbacimo iz glava, prije svega kod pojedinih igrača, da napravimo sve da dobijemo samopouzdanje - tu sigurno ima talenta, na karti to je izuzetno dobar tim i sigurno da taj tim može bolje, kazao je novi trener Budućnost Volija, Jasmin Repeša, na zvaničnom predstavljanju.
Foto: A.P/Portal Analitika
Foto: A.P/Portal Analitika
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Repeša je s podgoričkim klubom potpisao ugovor na godinu i po dana. Na početku svog obraćanja zahvalio se predsjedniku kluba Draganu Bokanu na ukazanoj prilici.

- Drago mi je da sam ovdje. Zahvalio bih se predsjedniku koji je zaista insistirao na mom dolasku ovdje. Nikada nije lako preuzeti neki klub u toku sezone jer uvijek postoji neki razlog malo teži zašto do toga dolazi, uvijek se nešto mora počistiti, popraviti, pospremiti i uvijek postoji neki ekstra posao u odnosu na sami početak sezone. Međutim, moramo vjerovati u ovaj projekat, moramo imati visoku ambiciju, kao što je bila i do sada, moramo to raspoloženje, razmišljanje i zadržati i prenijeti na okruženje oko nas - ne samo ekipu, nego samo okruženje - da se ciljevi ne mijenjaju i da se dobije što više utakmica - kazao je Repeša.

Hrvatski stručnjak je napomenuo i da je šampion ABA lige stabilan klub u svakom pogledu.

- Bitna je i podrška medija u svemu tome. Mislim da je klub u svakom pogledu stabilan i to pokazuju, ne samo rezultati, nego sve skupa što se dešava unutar kluba... U odnosu na 2015. kad sam ovdje zadnji put igrao, to je skoro neprepoznatljivo, od okoline, preko VIP-a, tribina i svlačionica... Prema tome, imamo obavezu da ispratimo takve investicije, da ispratimo velike ambicije i da svi skupa damo sve od sebe da to bude svaki dan sve bolje i bolje - istakao je Repeša.

repesa5

On je dodao i da ne postoje vrhunske stvari bez emocije, ali da ona mora biti kontrolisana do kraja.

- Gledajući utakmice evropske lige, prije svega tu se vidi izuzetno naglašena emocija, sa tribina, od kluba, i mislim da ne postoje vrhunske stvari bez emocije i to je nešto što mi je jako bitno. Isto tako, ako emocija nije kontrolisana do kraja, može postati problem. Tu mene očekuje prvi korak - da se stabilizuje ambijent, da se spusti lopta na zemlju, da bi se mogla ganjati. Jednostavno, da te frustracije izbacimo iz glava, prije svega kod pojedinih igrača, da napravimo sve da dobijemo samopouzdanje - tu sigurno ima talenta, na karti to je izuzetno dobar tim i sigurno da taj tim može bolje - ocijenio je Repeša.

Prvi zadatak novog trenera "plavih" biće da se napravi dijagnoza i snimi stanje tima.

- Ono što je bitno jeste da se napravi jedna dijagnoza i snimi stanje u narednih nekoliko dana - gdje su ti problemi, zašto su padovi toliko bili bitni, odnosno oscilacije i nekonzistentnost u masi utakmica, koji su najčešće bili prisutni u drugom poluvremenu. Da potom imamo pravu sliku o svakom pojedincu - u kom pravcu treba ići. Bez obzira što je košarka kolektivni sport, individualni pristup je nešto bez čega se danas ne može u vrhunskom sportu. Moramo biti mentalno čvršći nego što smo bili, moramo znati odreagovati i u krznim momentima i to su neki pravci kojim ćemo ići već od danas. Evidentno je da smo ekipa koja daje najmanje laganih koševa, moramo se u taktičkom smislu podići na veći stepen - jer lagani poeni daju samopouzdanje igračima koji onda lakše igraju. Tu u kratkom vremenu mislim da možemo da napravimo pomak - poentirao je Repeša.

Portal Analitika