Košarka

Bokan: Cilj ostaje isti - titula u ABA ligi

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan na promociji novog trenera "plavih", još jednom se zahvalio Aleksandru Džikiću na svemu što je uradio za klub iz Njegoševog parka i dodao da je promjena ipak bila neophodna.
Bokan: Cilj ostaje isti - titula u ABA ligi
A.P.
A.P.Autor
Portal AnalitikaIzvor

- Prva i jedina opcija nam je bio Jasmin Repeša, brzo i lako smo se dogovorili. Još jednom želim da se zahvalim Džikiću, koji će ostati upisan u istoriji kluba. Do posljednjeg dana sam bio uz njega, nije mi žao što smo izdržali prve nalete loših rezultata i pritiska medija, a na kraju smo se jako korektno rastali, jer je on to zaslužio i klub će kad je u pitanju raskid ugovora biti jako korektan - kazao je Bokan i dodao:

- Ciljevi su jasni, tu nema promjene - osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva i Kupa CG, kao i što više pobjeda u Evroligi.

Bokan je novinarima saopštio i da je hrvatski stručnjak Jasmin Repeša potpisao ugovor s klubom do kraja takmičarske sezone 2019/2020, a pred njega je kao prvi cilj postavljeno osvajanje ABA lige. Prvi čovjek Budućnost Volija je napomenuo i to da su mediji smjenjivali Džikića nakon poraza od Cedevite i Žalgirisa, ali da je odluka o rastanku donijeta zbog narušenih odnosa sa pojedinim igračima.

- Imali smo problem da smirimo javnost u Podgorici i Crnoj Gori i da održimo mir u ekipi. Izdržali smo pritisak, nakon čega je došlo do serije pobjeda nad Baskonijom, CSKA i Barselonom. Nažalost, nastupila je nova kriza rezultata i igre, i ne samo toga, već i narušenih odnosa na relaciji igrači - trener. Nije bilo drugih rješenja, ova odluka je jedina ispravna - naglasio je Bokan.

repesa4

On je napomenuo i da je razmišljanje o promjeni trenera počelo nakon poraza u Zagrebu, a da poslije Krke više nije bilo povratka.

- Prvi šamar smo dobili protiv Cibone. Bilo je neplaniranih poraza, ali smo probali da to 'ispeglamo' zbog kontinuiteta. Dotakli smo dno porazom od Krke, počeli smo odmah poslije tog poraza da razmišljamo o promjeni. Tako krupne i komplikovane odluke se ne donose u 24 časa, a da je Budućnost pobijedila Krku danas ne bismo bili ovdje. Ova ekipa može mnogo više. Obaveza trenera je da to uklopi, da igramo našu igru, što do sada nije bio slučaj, osim u duelima sa Baskonijom, CSKA i Barselonom - istakao je Bokan.

Novinari su ga podsjetili i na činjenicu da je sada već novi trener "plavih", Jasmin Repeša, imao incidentnu situaciju sa čelnicima Budućnosti tokom čuvenog polufinala ABA lige 2015. godine, ali to mu nije uzeto za zlo.

- Repeši to cijenim, želim da bude još oštriji, da se bori za rezultat. Taj poraz od Cedevite mi je najteži otkad radim u košarci, ali sam čestitao predsjedniku i vlasniku kluba. Tako se to radi, nikako kroz svađu. Za mene je to što je Repeša bio jako uzbuđen i željan da pobijedi dobra stvar, jer bi za njega bio poraz da je ispao od Budućnosti, s obzirom na to da je Cedevita tada bila tri puta skuplja i dvostruko bolja - kazao je Bokan.

Bokan se nakon što je saopštio da Srđan Flajs i Filip Mihajlović više nijesu članovi stručnog štaba, na kraju obratio i novom treneru Budućnosti.

- Poželio bih ti dobrodošlicu u Podgoricu i Crnu Goru. Puno očekujemo, da nastavimo kontinuitet osvajanja šampionskog prstena ABA lige, što je prioritet. Želimo da se što je moguće prije popravi igra Budućnosti i da se vratimo na pobjednički kolosjek. Neće biti lako - poentirao je predsjednik Budućnost Volija.

Portal Analitika