Abiznis

CGES dijeli 16,24 miliona eura dividende

Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema je, posljednjeg dana  ove godine, usvojila Odluku o raspodjeli 16,24 miliona eura dividende u bruto iznosu. To je dio neraspoređene dobiti kompanije iz prethodnih godina, a koja je na kraju prošle godine iznosila 28,71 milion eura. Dividenda će biti isplaćena u novcu, a neto  vrijednost dividende po jednoj akciji iznosiće 0,101 eura.
CGES dijeli 16,24 miliona eura dividende
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski elektroprenosni sistem će svoje akcionare blagovremeno obavijestiti o datumu i načinu isplate dividende preko sredstava javnog informisanja, kao i putem sajta kompanije.

U daljem toku sjednice, Skupština je odobrila Crnogorskom elektroprenosnom sistemu otkup akcija nesaglasnih akcionara koji su glasali protiv donošenja odluke o zalaganju imovine CGES-a na VI vanrednoj Skupštini akcionara, koja je održana 31. oktobra 2018.godine, a koji su ispunili sve prethodne uslove za otkup akcija propisane članom 32a Zakona o privrednim društvima.

Crnogorski elektroprenosni sistem, na osnovu ostvarenih rezultata poslovanja za devet mjeseci 2018. godine, bilježi neto dobit od 4,2 miliona eura.

Portal Analitika