Košarka

Tomić: Na šalim se nimalo, i dalje su favoriti

Trener košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić rekao je da je zadovoljan pobjedom u derbiju ABA lige protiv Budućnosti.
Tomić: Na šalim se nimalo, i dalje su favoriti
Portal AnalitikaIzvor

"Čestitam igračima na pobjedi, izginuli su na terenu, preokrenuli su rezultat. Od kada je Budućnost došla do plus osam, zaigrali smo odličnu odbranu i krenuli su kontranapadi. Mislim da je ova utakmica za sve navijače bila lijepa i čas košarke sa obje strane - jer večeras su igrale dvije ekipe, Budućnost evroligaška ekipa sa mnogo NBA igrača, a Crvena zvezda sa mnogo iskusnih igrača, ali i mladih kao što je Boriša Simanić", rekao je Tomić poslije utakmice. 

Zvezda je pobijedila Budućnost sa 86:72, u 13. kolu ABA lige i ostala jedina neporažena u regionalnom takmičenju. Aktuelni šampion Budućnost zauzima treće mjesto na tabeli. 

Na pitanje da li i dalje misli da je Budućnost favorit, Tomić je uzvratio pitanjem: "Kako Budućnost nije favorit"?!

"Gledajte ko igra za tu ekipu. Ne šalim se nimalo. Imate Džeksona, Kola koji je osvajao NBA prvenstva, Klark – NBA, Omić – Evroliga, Bitadze – NBA u budućnosti, da ne nabrajam. I dalje mislim da su oni favoriti", naveo je on. 

Zvezda je vodila na poluvremenu, ali je Budućnost u nastavku napravila veliku seriju i preokrenula, a Tomić je rekao da je ključ pobjede "to što se ekipa smirila". 

"U Top 16 Evrokupa nas čekaju evroligaški timovi. Ovakvu atmosferu očekujem i u Evrokupu, ova pobjeda će nam u nastavku pomoći za Top 16. Kao da smo prekinuli utakmicu u trećoj četvrtini, a publika nam je pomogla. Pogledajte evropsku košarku i koliko razlike može da se okrene za samo nekoliko minuta. Što ako je četiri, osam ili 18 razlike? Sreća, smirili smo se i pobijedili", poentirao je Tomić.

Portal Analitika