Fudbal

Kion: Arsenal se branio kao da igraju školarci

Nekadašnji fudbaler Arsenala Martin Kion nije bio zadovoljan onim što je vidio kako na semaforu, tako i na terenu u okršaju Arsenala i Liverpula.
Kion: Arsenal se branio kao da igraju školarci
B92/Portal AnalitikaIzvor

"Redsi" su razbili tim Unaja Emerija 5:1 iako je poslije desetak minuta i gola Mejtlanda Majlsa sve djelovalo idealno po "Tobdžije".

Uslijedio je ekspresan odgovor i preokret Liverpula. Firmino je dao tri gola, Salah jedan i Mane po jedan, a Arsenal je potpuno potučen zbog očajne odbrane koja je "rak rana" tokom cijele sezone.

"Prije utakmice smo pričali o Van Dajku i o smirenosti i 'čitanju' utakmice. Ovo je jednostavno bilo loše, ovo je bila panična odbrana Arsenala. Nedostajao im je i Beljerin", kaže Kion, prenose britanski mediji.

Iako je prvi gol bio i plod sreće jer se lopta odbila na nogu Firminu od nekoliko igrača Arsenala, Kion kaže da odbrana ni tu nije bila dobra.

"Izašli su poslije kornera, Lihtštajner treba da ide široko da bi riješio situaciju, a onda ne reaguju ni na drugu loptu. Kao da su školarci", kaže Kion.

Smatra da se lopta ne smije "pecati" kada se defanzivac nađe sa pogrešne strane što je rezultiralo penalima za Liverpul, mada dodaje i da su penali bili olako dosuđeni.

Portal Analitika