Košarka

Partizan slavio u Stožicama

Košarkaši Partizana pobijedili su Olimpiju sa 72:66 u uzbudljivoj završnici meča 13. kola ABA lige, u hali Stožice, u Ljubljani.
Partizan slavio u Stožicama
Portal AnalitikaIzvor

Olimpija je sve do kraja bila u igri, iako je Partizan imao i sedam poena prednosti, a Džok Lendejl je od tragičara u prvom, izrastao u pravog junaka u drugom poluvremenu meča.

On je imao 13 poena i devet skokova, ali je većinu poena dao kad je najviše trebalo. Efikasniji je od njega bio Markus Pejdž sa 15 poena, a 13 je imao Marinković.

Drugo poluvrijeme bilo je zanimljivije od prvog. Proradio je šut Slovenaca koji su počeli da pogađaju trojke, Marinković i Pejdž su uzvraćali spolja, a Lendejl je "proradio" u reketu. 

Renfro je uspijevao da probija i razigrava, a Partizan je baš poslije njegovih poena u 32. minutu došao do 57:51 što je gotovo do kraja bila najveća prednost gostiju na meču. 



Uslijedila je dalekometna paljba Špana i Lorbeka, pa se Olimpija držala u igri sve do 34. minuta. Tada se desio vjerovatno presudni trenutak koji je prelomio meč. 

Begić je fauliran pri rezultatu 61:60 za Partizan, Olimpija je bila u naletu, a on je promašio oba slobodna bacanja. 

Nakon toga je "proradio" Lendejl koji je u dva napada dvaput poentirao, da bi poslije slobodnih bacanja Renfroa u 37. minutu, Partizan imao maksimalnih +7 pri rezultatu 67:60. 

Špan i Badžin su u završnici pokušali da hicima za tri preokrenu, ali je tim Andree Trinkijerija uspio da se odbrani i trijumfuje.

Crno-bijeli su pobjedom napredovali do petog mjesta i sada imaju skor 7-6, dok je Olimpija deveta sa četiri pobjede i osam poraza.

 

Portal Analitika