Region

Protest prošao bez incidenata, traže ostavku Stefanovića

Četvrti protest “Jedan od pet miliona” završen je na Trgu Slavija bez incidenata, a sljedeće okupljanje najavljeno je za subotu, 5. januar.
Protest prošao bez incidenata, traže ostavku Stefanovića
Portal AnalitikaIzvor

Protest je počeo kao i uvjek na Studentskom trgu, gdje su se okupljenima obratili glumac Branislav Trifunović, novinar Srđan Škoro i Desimir Stojanov, mještanin sela Rakita, u kojem se gradi mini hidrocentrala, a seljani se protive tim planovima.

Poslije održanih govora više hiljada građana krenulo je u protestnu šetnju Vasinom ulicom, preko Makedonske, Svetogorske, Takovske i Ulice kralja Milana do Trga Slavija. Te ulice bile su zatvoren za saobraćaj za vrijeme protesta.

Trifunović je rekao da od večeras, osim dosadašnjih zahtjeva, traže i ostavku ministra policije Nebojše Stefanovića, jer “broji” koliko ljudi ima na protestima, umjesto, kako kaže, koliko je ubistava u gradu i zemlji i da se bavi svojim poslom.

On je uputio podršku ocu nastradalog Davida Dragicevića u Banjaluci, Davoru, koji se, kako je rekao, mjesecima bori za pravdu.

Trifunović je rekao i da učesnici protesta, ako ih neko pita ko organizuje skup, treba da kažu da je to predsjednik Srbije, jer, kaže, “da nije njega, ne bi nas bilo ovoliko, ne bismo znali protiv čega se borimo”.

 

protest

 

Poslednja dva protesta organizovana su pod geslom "Jedan od pet miliona" zbog izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće uvažiti zahteve demonstranata i ako ih bude bilo pet miliona.

Prvo okupljanje organizovano je 8. decembra pod nazivom "Stop krvavim košuljama", a drugo 15. decembra pod nazivom "Hajde da se prebrojimo".

 

Portal Analitika