Fudbal

Poslije skoro sedam godina Rendžers savladao Seltik

Ajbroks podrhtava od uzbuđenja, igrači Seltika su na koljenima, Rendžers je kandidat za titulu... Poslije šest godina stagnacija, bankrota i lutanja po nižim rangovima, Policajci su uspjeli da slave u Old Firmu i ponovo postanu snaga škotskog fudbala – 1:0.
Poslije skoro sedam godina Rendžers savladao Seltik
Portal AnalitikaIzvor

Još je rano za prognoze, ali legendarni vezista Liverpula Stiven Džerad je pokazao da ima talenat za trenerski posao. Ni stariji navijači Rendžersa ne sjećaju se kada je prethodni put Seltik savladan u najvećem derbiju škotskog fudbala. 

Seltik je i dalje prvi favorit za titulu. Vječiti rivali su izjednačeni na vrhu, uz podatak da Kelti imaju meč manje. Ali današnja predstava pokazala je da ekipa Brendona Rodžersa nije neranjiva. 

U 30. minuta odlično je po lijevoj strani prošao Kent, lažnjakom bacio na travu Lustinga i još bolje odigrao povratni pas. Uz malu pomoć Džek je pogodio bliži ugao, pa Gordon nije mogao da interveniše.

Seltik je bio blizu izjednačenja u 85. minutu. Bio je to viđen pogodak, ali je Halidaj požrtvovanim startom odbranio nebranjeni dio mreže.

Portal Analitika