Politika

LP Kotor: Najavili inicijativu za smjenu predsjednika pa mu dali legitimitet

“Na kotorskoj političkoj pozornici- igrokaz. Koja je razlika od najave pokretanja inicijative za razrješenje predsjednika Opštine do obezbjeđenja uslova za davanje ligitimiteta odlukama donijetih od njegove strane i uvođenja istih u legalne tokove? Odgovor znaju odbornici DPS –a či je predsjednik opštinskog odbora u nazad nekoliko dana najavio da će njihov odbornički klub pokrenuti inicijativu za smjenu predsjednika opštine, a nedolaskom na XVII sjednicu Skupštine Opštine obezbijedili su da Skupština potvrdi njegove odluke dajući im legitimitet i legalitet.”
LP Kotor: Najavili inicijativu za smjenu predsjednika pa mu dali legitimitet
Portal AnalitikaIzvor

Ovo je kazao predsjednik OOLP Kotor Vido Drašković.

Smatra da su svojim nedolaskom odbornici DPS –a omogućili odbornicima SDP, jednom od konstituenata vladajuće koalicije, da ne daju saglasnost predsjednikovim odlukama, demostriraju svoju „dosljednost“ bez posljedica za koaliciju.

“Interesi zbliže i najljuće političke protivnike. Ako nije riječ o zajedničkim interesima kako objasniti činjenicu da je vlada luci Kotor dodijelila dvanaestogodišnju koncesiju kad je vodi menadžment ove opštinske vlasti, koja je opzicija na državnom nivou, a nijesu je dali kad je menadžment bio iz opštinske vlasti koja je bila i na državnom nivou, ako se zna da nije bilo u međuvremenu zakonskih promjena koji regulišu ovu materiju. Ne treba skrenuti s uma da se sve ovo radi u interesu naroda, kako kažu akteri kotorskog igrokaza”, poručuje Draškvić.

Portal Analitika