Politika

Đeljošaj: Krivokapić, Konjević i Popović su neprijatelji Albanaca

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj, nezadovoljan time što poslanici Skupštine Crne Gore nijesu juče usvojili Predlog zakona o izmjenama Zakona o javnom redu i miru, tvrdi da su građani tokom rasprave o tom zakonskom dokumentu, vidjeli koliku mržnju, šovinizam i netrpeljivost prema Albancima imaju Ranko Krivokapić, Raško Konjević i Andrija Popović.

Đeljošaj: Krivokapić, Konjević i Popović su neprijatelji Albanaca
Portal AnalitikaIzvor

“Maske su pale i pokazali su svoje pravo lice, ko su i šta su. Dolaze iz partija, koje su podršku u teškim vremenima imali u Ulcinju, Malesiji, Plavu i Rožjama, a u ostalim gradovima figurativno na nivou statističke greške. Upravo su građani ovih krajeva sačuvali sadašnju zastavu Crne Gore, jer 80 odsto Crne Gore je nije htjelo”, navodi Đeljošaj u izjavi za javnost.

Prema riječima Đeljošaja i danas, “ovi šovinisti, antialbanci u svom neprimjerenom i nezapamćenom pohodu kada treba Albanci da koriste svoju zastavu slobodno, ne podržavaju nego ostavljaju član u zakonu da budu kažnjeni.”

Đeljošaj poručuje Krivokapiću, Konjeviću i Popoviću, da će ostati upamćeni, kao veliki neprijatelji Albanaca, ne samo u Crnoj Gori, “nego ćemo se potruditi da vas kao takve doživljavaju Albanci bilo gdje dažive!”

“Pokazalo se i dokazalo činjenicama da samo albanski simbol Albanaca smeta vama, i ljudima oko vas. Krivokapić, Konjević i Popović su od sinoć nepoželjne osobe bilo gdje Albanci žive. I da znate vi i svi ostali, mi smo branili vašu zastavu 90-tih godina i za to smo kažnjavani jer da nije nas bilo vi nebiste znali ni kako izgleda, jer nijeste imali ni hrabrosti za to”, tvrdi dalje Đeljošaj.

On najavljuje ća i danas, isticati albansku nacionalnu zastavu, kao i da će to uraditi poštujući i onu koju su sačuvali 90. godina prošlog vijeka, bez obzira na sve,” jer ću ponoviti, kada su ove stvari u pitanju, nemogu da nas kažnjavaju koliko možemo da platimo kako bi sačuvali naše dostojanstvo i zato nama ne treba vaša pomoć jadnika, sami ćemo je odbraniti”.

Portal Analitika