Društvo

Počinju slavlja po trgovima i hotelima – od Cece do Patribrejkersa

Najveće regionalne muzičke zvijezde nastupaće tokom narednih nekoliko dana na trgovima i u hotelima na crnogorskom primorju, a turistički poslenici očekuju rekordnu posjećenost. Organizatori su se pobrinuli za svačiji ukus, pa će tako goste, između ostalih, zabavljati Dino Merlin, Riblja čorba, Bijelo dugme (u punom sastavu), Plavi orkestar, Patribrejkersi, Darko Rundek, Marija Šerifović, Željko Joksimović, hrvatske pop zvijezde Jelena Rozga i Boris Novković, ali i folk velikani Lepa Brena, Ceca Ražnatović i Haris Džinović.
Počinju slavlja po trgovima i hotelima – od Cece do Patribrejkersa
Vesna Rajković Nenadić
Vesna Rajković NenadićAutor
Portal AnalitikaIzvor

Bosanskohercegovački pop pjevač Dino Merlin biće glavna zvijezda novogodišnjeg dočeka u Budvi. Etno grupa Zora, Halid Bešlić i Marija Šerifović nastupiće 30. decembra, a 1. januara Akademia, Partibrejkersi i Van Gog.

U Hotelu „Palas“ u Petrovcu goste će u novogodišnjoj noći zabavljati Jelena Tomašević i Marinko Rokvić. Prvog dana 2019. nastupiće Ceca Ražnatović i Dženan Lončarević, a drugog Saša Matić i Frajle.

2912ceca

U hotelima grupe „Montenegro Stars“ – „Splendid“ i „Montenegro“, 31. decembra nastupiće Jelena Rozga i Indira Forza, 1. januara Bijelo dugme (s orkestrom i pjevačicama iz Bugarske), i ponovo Rozga, a 2. januara Haris Džinović.

Herceg Novi i tamošnje goste u 2019. uvešće Riblja čorba. Oni će na bini u Igalu nastupiti 31. decembra. Na istoj bini, dan ranije, još jedan nastup imaće Rozga i pobjednik „Pinkovih zvezdica“ Ljuba Stanković. Prvi januar rezervisan je za nastup najveće crnogorske muzičke zvijezde, Sergeja Ćetkovića.

U Tivtu će u novogodišnjoj noći pjevati Željko Joksimović, a 1. januara Lepa Brena.

Kotor je „rezervisan“ za rok zvuk: na glavnom trgu 31. decembra nastupiće  Damir Urban, Darko Rundek, Bombajštampa, M.O.R.T, a 1. januara Four Blues Driver, Galija, Psihomodo pop i Autogeni trening.

U Baru će u novogodišnjoj noći goste zabavljati Akademia i Sergej Ćetković, a 1. januara nastupiće Plavi orkestar.

2912sergejcetkovic

U većini crnogorskih hotela i restorana koji organizuju doček nastupaju pjevači i pjevačice koji su popularnost stekli kroz takmičenje u „Zvezdama Granda“.

Honorari koje će muzičari inkasirati za sada su poslovna tajna, ali organizatori tvrde da im se isplati da ih angažuju, jer na će na crnogorsko primorje doći na desetine hiljada turista, uglavnom iz zemalja regiona – Srbije, BIH i Makedonije. Srpski mediji, pozivajući se na menadžerske grugove. prenose da honorari iznose po nekoliko desetina hilja eura, te da će najviše zaraditi  Željko Joksimović za nastup u Tivtu - 60.000 eura i Dino Merlin koji će pjevati u Budvi u novogodišnjoj noći -  čak 70.000 eura.

I u Podgorici će biti organizovan doček na otvorenom. Dječiji novogodišnji koncert će se održati od 12 do 14 sati , a nastupiće Šanta Panta, Žarko Žabac, Davor Dragojević, Dječiji hor Zvjezdice i Baletska škola Princeza Ksenija. Voditelj će biti legendarni Minja Subota, a zabavi ćemo pomagati i Deda Mraz.

Doček Nove godine počeće koncertom na Dejana Cukića, a nakon toga na binu će izaći grupa Perper.

Crnogorski građani, pak, uglavnom, planiraju da Novu godinu dočekaju u kućama, s porodicom, ili na gradskim trgovima. Ipak, mnogi su se odlučili da otputuju a, kako kažu u turističkim agencijama, najviše su zainteresovani za najdalje – i samim tim i najskuplje – destinacije, pa su neki aranžmani već odavno rasprodati.

2912dubai

„To je praznik kada se najviše putuje. Tradicionalno je veliko interesovanje, pa je tako i ove godine. Mi smo ponudili 16 destinacija i za sve njih su formirane grupe“, kazao je za ranije za Portal Analitika izvršni direktor agencije Galileo, Srđan Kovačević.

Najviše interesovanja ima za daleke destinacije, pa su u agenciji Planet aranžmani za Dubai i Kubu već rasprodati.

Cijene za putovanja su prilagođene za svačiji džep. Najjeftiniji je Ohrid, između 85 i 100 eura, autobuski aranžmani za Atinu, Budimpeštu, Beč i Milano koštaju između 150 i 200 eura, dok su avionski aranžmani za Napulj, Rim i Maltu između 500 i 600 eura.

Foto: sr.wikipedia.org; Damir Dervišagić; novotel.accorhotels.com; hercegnovi.travel

Portal Analitika