Ostalo

Radošević najbolji u 2018. u izboru COK-a

Nakon što je uzeo pojas evropskog šampiona WBO verzije u supervelter kategoriji, 34-godišnji bokser Predrag Radošević je u dva izbora proglašen najboljim sportistom godine u Crnoj Gori.
Radošević najbolji u 2018. u izboru COK-a
Portal AnalitikaIzvor
coksvi

Nakon Udruženja sportskih novinara, i nacionalni sportski savezi su, u tradicionalnom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta, procijenili da je njegov rezultat bez premca u 2018.

"Nagrada je veća obaveza da istrajem, satisfakcija za ono što sam uradio i podstrek za dalje", kazao je Radošević na svečanosti u Vili Gorica."

cok1

"Slijedi još jedna teška godina. Trebaće dosta odricanja da se naprave dobri rezultati. Nadam se da ću još jednom dobiti priliku da boksujem za svjetsku titulu."

Radošević je naslijedio Vuka Borozana, najboljeg u 2017. godini koji je prisustavovao ovogodišnjoj ceremeniji, vidno povrijeđen.

cok2

Za najbolju mušku nacionalnu selekciju osmi put od osamostaljenja proglašena je vaterpolo reprezentacija, ovogodišnji osvajač Svjetske lige.

Dominaciju "ajkula" u izboru u posljednjih osam godina prekinuta je samo u 2017, kada je trofej primila – vaterpolo kadetska selekcija.

cok6

"Godina je bila uspješna. Sastav je podmlađen, a naša obaveza ove godine biće da napravimo što bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu", rezimirao je Zoran Ivanovski, trener u stručnom štabu vaterpolo reprezentacije.

"Lavice", devete ne nedavno završenom Evropskom prvenstvu, su šesti put u posljednjih sedam godina imenovane za najbolji ženski nacionalni tim.

cok5

"Nadale smo se uspješnijoj godini, ali, što je, tu je, idemo dalje. Čekaju nas nove obaveze, prva je baraž za Svjetsko prvenstvo. Protivnik Češka nije zvučno ime, favoriti smo za prolaz", kazala je Milena Raičević, koja je u ime "lavica" preuzela nagradu.

Nagradu za sportski podvig godine dobila je ženska košarkaška reprezentacija, koja je u završnici kvalifikacija osigurala peti uzastopni plasman na Evropski šampionat.

"Nagrada nas obavezuje da se pokažemo u što boljem svjetlu na kontinentalnom šampionatu", rekla je članica "crvenih" Snežana Aleksić, koja je primila nagradu.

cok

Bojana Gojković, 15-togodišnja Budvanka, evropska juniorska prvakinja u boksu u kategoriji do 50 kilograma, najbolja je mlada sportistkinja Crne Gore.

"Godina je za mene bila veoma naporna, ali uspješna. Hvala svima koji su vjerovali u mene", rekla je Bojana i dodala: "Nagrada mi je podstrek za dalje. Trudiću se da i dalje budem uspješna. Nadam se da ću jednog dana osvojiti medalju na Olimpijskim igrama."

cok9

Karatista Bojan Bošković, učesnik Olimpijskih igara mladih u Buenos Ajresu, najbolji je mladi sportista, drugi put zaredom.

"Nagrada će mi dati vjetar u leđa za naredna takmičenja", poentirao je mladi Bošković.

Portal Analitika