Košarka

Darušafaka šokirala Olimpijakos

Najzanimljiviji detalj večeri desio se u Moskvi gdje je pukla tabla, ali je zato najveće iznenađenje viđeno u Istanbulu gdje je Darušafaka šokirala Olimpijakos i trijumfom od 79:75 stigla do tek druge pobjede u ovogodišnjoj Euroligi.
Darušafaka šokirala Olimpijakos
Portal AnalitikaIzvor

Iskoristili su puleni trenera Ernaka Seldžuka ležerni pristup košarkaša iz Pireja i na krilima sjajnog i raspucanog Tonija Daglasa (19 poena) stigli do velikog slavlja.

Pored Daglasa, u redovima domaćina zablistao je i Žanis Pejers sa 16 poena, dok je Majkl Erik ubacio 10 koševa za Darušafaku.

Na drugoj strani u redovim Olimpijakosa Strelnijeks je ubacio 15 poena, Zak Ledej 12, a dvocifreni su bili i Papanikolau (11) i Printezis (10).

* * * * *

Što se tiče uvodnog okršaja dana u Podmoskovlju, on je zbog male nezgode u trećoj četvrtini završen kasnije od planiranog.

Za to je kriv centar Baskonije Tornike Šengelija koji je promašio zakucavanje i polomio tablu zbog čega je nastala kraća pauza.

Poslije nekoliko minuta meč je nastavljen, a gosti iz Španije su u poptunosti iskoristili odsustvo najboljeg košarkaša Himkija Alekseja Šveda da se trijumfom od 85:77 približe osmom mjestu i plasmanu u narednu rundu.

Čak petorica košarkaša Baskonije zabilježila su dvocifreni učinak, a blistao je Šavon Šilds sa 15 poena. Dobro su ga pratili Fogtman i Hilijard sa po 14 koševa.

Najbolji u redovima domaćina bio je Džordan Majki koji je ubacio 19 koševa.

* * * * *

Košarkaši Makabija bili su bolji od Armanija na domaćem terenu rezultatom 94:92 u 15. kolu Eurolige.

U veoma neizvjesnom duelu Makabi je ipak odnio pobjedu, ali je svakako moglo da bude mnogo drugačije.

Ekipu iz Tel Aviva predvodio je Amerikanac Džoni O'Brajant sa 32 poena i fantastičnim šutem iz igre (10/15). On je dodao i pet skokova, a pratili su ga Aleks Tajus sa 16, Skoti Vilbekin sa 13 i Diandre Kejn sa poenom manje.

U Armaniju odličan je bio Vladimir Micov sa 16 poena, osam skokova i šest asistencija. Nemanja Nedović imao je 17 poena, dok je Majk Džejms meč završio sa 16 poena i osam asistencija.

SEMAFOR:
Himki - Baskonija 77:85

Darušafaka - Olimpijakos 79:75

Barselona - Anadolu Efes 80:65

Makabi - Armani Milano 94:92

Portal Analitika