Crna hronika

Radoje Zvicer se oprostio od Roganovića: Nije ti ravnoga bilo

Radoje Zvicer kog bezbjednosni organi nazivaju jednim od vođa takozvanog kavačkog klana, oprostio se od ubijenog Novljanina Vladimira Roganovića.
FOTO: PRINTSCREEN
FOTO: PRINTSCREEN
Agencije, Kurir Izvor

Zvicer je inače već godinama u bjekstvu. "Nije ti ravnoga bilo. Voli te brat", stoji u posljednjem pozdravu upućenom Roganoviću.

On je prije nekoliko dana ubijen u Beču gdje se nalazio sa Nikšićaninom Stefanom Vilotijevićem i trećom osobom koja je, prema sumnjama, istražitelja umiješana u ubistvo i ranjavanje momaka. Roganović se nedavno našao na slobodi.

Druga čitulja stoji pored prve i glasi: „Da ovakvog momka prevare manekeni i lisice, jednostavno ne ide. Posljednji pozdrav, bato“.

Ova likvidacija digla je veliku buru u kriminalnom podezmlju, a prepucavanje putem čitulja redovna je pojava u ovim krugovima.

Stoga postoje indicije da se upravo u drugoj čitulji direktno poziva na poravnanje računa Roganovićeve ekipe i njegovog ubice.

Ko je Radoje Zvicer?

Zvicer je visoko pozicionirani vođa kavčana, koji već neko vrijeme ne živi u Crnoj Gori, ali, kako istražitelji sumnjaju, rukovodi članovima ove kriminalne organizacije i sumnja se da je umiješan u naručivanje ubistava na našim prostorima.

Prilikom hapšenja Marija Miloševića i Strahinje Đakovića u julu ove godine u Prištini, sumnja se da je i Zvicer bio u tom gradu, ali da mu je u posljednjem trenutku dojavljeno hapšenje, te je on pobjegao u posljednjem trenutku i nestao sa radara naše policijie.

Protekle sedmice u Češkoj uhapšen je njegov blizak saradnik Slobodan Kašćelan, za kojim je u septembru 2016. godine raspisana potjernica.

On je potraživan zbog pokušaja ubistva, stvaranja kriminalne organizacije i zelenašenja. Kašćelan je bio pod finansijskom istragom i njemu je blokirano 19 nekretnina istražitelji su privremeno zabranili korišćenje tih nepokretnosti.

Portal Analitika