Crna hronika

Marovićima dali da koriste oduzetu imovinu

Porodica bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića može i dalje da raspolaže kućom koja je, kako je ocijenio Viši sud u Podgorici, stečena nezakonitim novcem, piše Dan.
Marovićima dali da koriste oduzetu imovinu
Dan Izvor

Marovići su tu kuću prodali Radojici Krstoviću, ali se taj stambeni objekat u okviru finansijske istrage protiv nekadašnjeg potpredsjednika DPS-a ipak našao pod lupom istražitelja, kao i stan od 90 kvadratnih metar u Budvi.

Viši sud u Podgorici je po okončanju sudskog postupka utvrdio da nema dokaza da je stan u Budvi stečen na nezakonit način. Ipak, odlučeno je da se oduzme kuća koju su Marovići prodali Krstoviću.

Sudska odluka je donešena prije više od mjesec dana, ali još nije stavljena mjera zabrane raspolaganja imovinom za koju sud tvrdi da je stečena sredstvima pribavljenim na nezakonit način.

Kako Dan saznaje, Marovići, ili njihov prijatelj kojem su navodno prodali kuću, moći će ovim objektom da raspolažu sve do pravosnažnosti odluke.

Budući da strane u postupku imaju pravo žalbe, kao i da se postupak odlučivanja može ponoviti, nije izvijesno da će odluka biti pravosnažna.

Portal Analitika