Društvo

Kompjuterska oprema, školski pribor, sadnice i paketići za školu na Podima

Mališani područnog odjeljenja Osnovne škole „Milan Vuković“ na Podima danas su s radošću dočekali novu kompjutersku opremu, pribor za kreativni rad, sadnice za dvorište i novogodišnje paketiće. Ovo je obezbijeđeno donacijom Opštine Herceg Novi i Turističke organizacije Herceg Novi, koja je realizovana zahvaljujući saradnji sa Mjesnom zajednicom Podi, matičnom školom „Milan Vuković“ i područnim odjeljenjem u ovom naselju.
Kompjuterska oprema, školski pribor, sadnice i paketići za školu na Podima
Portal AnalitikaIzvor

Đaci su, uz pomoć učitelja Stevice Barjaktarevića i Ive Verigo, zasadili nove sadnice u dvorištu škole – mimozu, limun, narandžu, kalistemon. Potom su im predati novi kompjuter, štampač, blutut zvučnici, materijal za kreativan rad i uručeni paketići.

„Ulaganje u djecu je ulaganje u budućnost“, kazao je potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević obraćajući se mališanima u učionici. Istakao je da lokalna uprava ima dobru saradnju sa svim školama u novskoj opštini, koja se ogleda u različitim vidovima podrške opremanju i radu obrazovnih ustanova.

Konjević je podsjetio da škola na Podima, prema nekim od prvih pisanih tragova, djeluje od 1847. godine i zahvalio se učiteljima koji čuvaju ovu tradiciju.

„Podi su veliko prigradsko naselje i mislim da ova škola ima budućnost i da će nastaviti uspješno da radi“, poručio je Konjević i čestitao djeci novogodišnje i božićne praznike, poželivši im mnogo uspjeha, da budu dobri đaci i dobri ljudi.

Direktor Turističke organizacije Pavle Obradović kazao je da je čast i zadovoljstvo učestvovati u unapređivanju uslova za obrazovanje djece, te da će se i ubuduće odazivati ovakvim inicijativama.

Direktor Osnovne škole „Milan Vuković“ Željko Bojović zahvalio se na donaciji koja je, kako kaže, školi bila prijeko potrebna i poručio da je ovo izvanredan način za ostvarivanje saradnje.

Učiteljica Iva Verigo kazala je da je ova donacija veoma značajna za bolji i kvalitetniji rad. Kako je poručila, poenta cijele priče je stvoriti uslove da djeca iz ove škole ne idu, nego da joj se vraćaju, kao uređenom mjestu za učenje i druženje.

Predsjednik Mjesne zajednice Podi Jovica Misinezović zadovoljan je što je donacija stigla u školu u kojoj su on i mnogi sugrađani naučili prva slova. Zahvalio se lokalnoj upravi i Turističkoj organizaciji na podršci, a školi što je ove inicijative dočekala otvorenih vrata. Kako je istakao, namjera Savjeta Mjesne zajednice Podi je da pomogne opremanje škole, kako bi djeca imala što bolje uslove. Ova donacija i nedavno proširenje puta samo su neke od akcija u tom smjeru, koje ćemo nastaviti, rekao je Misinezović.

 

Portal Analitika