Crna hronika

Vukotić neće da govori o svojim optužbama iznešenim u Vijestima

Jovan Vukotić iz Kotora, koji prema procjenama bezbjednosnih službi slovi zajednog od vođa škaljarskog klana, pred srpskim istražiteljima nije htio da se izjašnjava o navodima, kojeje iznio 21. decembra 2016. godine u koncernu Vijesti, da zna imena visokih policijskih funkcionera koji su na platnom spisku mafije.
Vukotić neće da govori o svojim optužbama iznešenim u Vijestima
PobjedaIzvor

To je Pobjedi potvrđeno iz Specijalnog tužilaštva, koje je od kolega iz Srbije tražilo da od Vukotića prikupi obavještenja na tvrdnje iznijete u medijima.

“Specijalno državno tužilaštvo je odmah nakon saznanja da je protiv J. V. u toku krivični postupak pred Drugim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, uputilo zamolnicu nadležnim organima Srbije i zatražilo prikupljanje potrebnih obavještenja od J. V. povodom novinarskog članka objavljenog na portalu Vijesti i u dnevnim novinama Vijesti 21. decembra 2016. godine pod naslovom “Imam spisak policajaca koje plaća mafija”, a po kojoj zamolnici je postupljeno i J. V. nije htio da se izjašnjava o navedenom”, navodi se u odgovorima dostavljenim Pobjedi.

Podsjećamo, Jovan Vukotić nedavno je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava. Presudu je donio
Drugi osnovni sud u Beogradu.

Vukotić je uhapšen početkom septembra u Antaliji kada je kod njega pronađen falsifikovani pasoš. Tada su ga turske vlasti protjerale u Srbiju i ustupile im predmet. Vukotić ima dvojno državljanstvo srpsko i crnogorsko.

Portal Analitika