Fudbal

Dvadeset kandidata za UEFA „Pro“ licencu

Stručno vijeće Centra za edukaciju trenera FSCG izvršilo je odabir kandidata za upis na treću generaciju polaznika programa edukacije za sticanje UEFA „Pro“ licence.
Dvadeset kandidata za UEFA „Pro“ licencu
Portal AnalitikaIzvor

Vijeće je prilikom odabira kandidata dalo prednost trenerima sa crnogorskim državljanstvom i trenerima sa UEFA „A“ licencom koji su najmanje godinu dana radili u seniorskom fudbalu.

Od 72 pristigle prijave, na školovanje treće generacije upisano je 20 kandidata, od kojih je 18 crnogorskih trenera i dva trenera sa državljanstvom druge države.

Na školovanje za UEFA „Pro“ licencu upisani su: Milorad Peković, Mladen Lambulić, Rade Petrović-Njegoš, Vuko Bogavac, Radovan Kavaja, Srđan Nikić, Damir Agović, Dejan Mrvaljević, Milan Jovanović, Nenad Brnović, Đuro Mijušković, Džemal Kaplanbegu, Zoran Krivokapić, Dragan Mijanović, Zoran Đurašković, Miljan Radović, Andrija Delibašić, Srđan Radonjić, Ivica Momčilović i Predrag Radosavljević.

Prvi od osam planiranih seminara na edukaciji za UEFA „Pro“ licencu održaće se od 15. do 23. januara 2019. godine u hotelu „Palma“ u Tivtu.

Kandidati su obavezni da izvrše uplatu 50 % školarine na žiro račun 525-275-92 Centar za edukaciju trenera FSCG. Rok za uplatu školarine je 15. januar 2019. godine.

Kandidati sami snose troškove boravka u hotelu (30 eura dan) i dužni su da ponesu sportsku opremu (patike i kopačke), dok će ostatak opreme dobiti po dolasku u hotel. Kandidati moraju biti zdravstveno i kondiciono spremni za praktičan rad i moraju imati lap top računar tokom predavanja.

Kandidati su obavezni da se prijave u hotel „Palma“ u Tivtu u utorak, 15. januara do 17:00 časova, saopšteno je iz FSCG.

Portal Analitika