Crna hronika

Uhapšen Baranin koji se sumnjiči da je planirao ubistvo Jovana Đurovića

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja su sa službenicima Centra bezbjednosti Bar danas, u toku istrage na rasvijetljavnju krivičnog djela počinjenog na štetu Jovana Đurovića iz Bara u avgustu, lišili slobode M.N.(33) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo pomaganje ubistva, a što se odnosi na planiranje izvršenja ubistva postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave na motocikl oštećenog.
Uhapšen Baranin koji se sumnjiči da je planirao ubistvo Jovana Đurovića
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

"Podsjećamo da su službenici policije u prethodnom periodu, odnosno u septembru 2018. godine, preduzimajući aktivnosti na rasvijetljavanju događaja iz avgusta ove godine, kada je na glavnom barskom bulevaru pronađena improvizovana eksplozivna naprava a za koju se sumnja da je bila postavljena na motocikl J.Đ. iz Bara, identifikovali i procesuirali lica za koja se sumnja da su počinila navedeno djelo. Policijski službenici su državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu podnijeli krivičnu prijavu protiv šest lica, od kojih su četiri lica lišena slobode i to E.C. (26) iz Peći, D.M. (25), E.N. (26), oba iz Bara i Đ.C. (25) iz Budve. Policija intenzivno traga za A.J. i A.O. koji se nalaze u bjekstvu", precizirano je u saopštenju Uprave policije.

Efikasnim radom na rasvijetljavanju ovog krivičnog djela i primjenom operativnih i istražnih mjera i radnji policija je došla do sumnje da su navedena lica planirala i pripremala izvršenje više krivičnih djela ubistvo na teritoriji Bara i Budve.

Policija je od osumnjičenih lica oduzela  brojne predmete, više komada vatrenog oružja i putnička motorna vozila koja su, kako se sumnja, korišćena za izvršenje ovih krivičnih djela.

Portal Analitika