Društvo

Bošković: 2019. da bude godina dijaloga

Ministar odbrane, mr Predrag Bošković razgovarao je danas sa predstavnicima oba reprezentativna sindikata, Sindikata odbrane i Vojske Crne Gore (SOVCG) i Sindikata Vojske Crne Gore, na temu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih u VCG i MO.
Bošković: 2019. da bude godina dijaloga
Portal AnalitikaIzvor

Konstatovano je da socijalni dijalog koji je, pogotovo sa SOVCG, bio opterećen, nema alternativu, te da stoga mora biti dodatno unaprijeđen, u interesu zaposlenih u Vojsci i Ministarstvu.

Ministar Bošković je uvažio zahtjeve oba reprezentativna sindikata, ističući da današnjim  sastankom Ministarstvo odbrane pokazuje da je odgovoran socijalni partner, dok su njegovi sagovornici iskazali punu spremnost da budu kvalitetan partner  u pravcu poboljšanja socijalnog statusa zaposlenih. 

Na sastanku je dogovoreno da 2019. godina bude godina socijalnog dijaloga, uz punu podršku projektima koje je pokrenulo ministarstvo u rješavanju statusnih I socijalnih  potreba zaposlenih u VCG i MO. 

Ministarstvo će i u narednoj godini opredijeliti značajna sredstva za pomoć u radu oba sindikata i za rješavanje socijalne problematike svih zaposlenih, kako kroz rad stambene zadruge "Odbrana", tako i kroz direktne pomoći zaposlenima.

Na sastanku je Sindikat Vojske Crne Gore predstavljala Snežana Džankić, a SOVCG Zdravko Kasalica, Goran Dragišić i Milorad Ivanović.

Portal Analitika