Društvo

SBI: Osuđujemo pokušaj poslodavca da preuzme sindikat Policijske akademije

Osuđujemo svaki pokušaj nasilnog i protivstatutarnog preuzimanja Sindikata Policijske akademije od strane poslodavca i njegovo grubo miješanje u unutrašnje odnose i rad Sindikata Policijske akademije, saopšteno je Portalu Analitika iz Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore.  
SBI: Osuđujemo pokušaj poslodavca da preuzme sindikat Policijske akademije
Portal AnalitikaIzvor

Sindikat bezbjedonosnih institucija Crne Gore je sindikalna organizacija udruženih sindikata bezbjednosnih službi, registrovana 2014 godine. Čine je Sindikat Ministarstva unutrašnjih poslova, Sindikat Uprave policije, Sindikat Agencije za nacionalnu bezbjednost, Sindikat Policijske akademije i Sindikat Vojske Crne Gore.

"Nepovredivost Sindikata i sindikalnih aktivnosti u službi zaštite prava zaposlenih zagarantovana je raznim konvencijama Međunarodne organizacije rada, Zakonom o radu, Opštim Kolektivnim ugovorom i Kolektivnim ugovorom kod poslodavca. Na ovaj način dajemo punu podršku legitimnom Sindikatu Policijske akademije i u punoj mjeri podržavamo aktivnosti nastavnika sa Policijske akademije u zaštiti njihovih radničkih prava", ističe se u saopštenju.

Portal Analitika