Region

Ukinut pritvor osumnjičenima za napad na Borka Stefanovića

Trojici uhapšenih za napad na lidera Ljevice Srbije Borka Stefanovića, aktiviste ove stranke i policajca ukinut je pritvor, navodi Više javno tužilaštvo iz Kruševca u odgovoru Insajderu. Pritvor je ukinut, kako je navedeno iz Tužilaštva, jer su prestali razlozi zbog kojih je određen, ali nema odgovora koji su (razlozi) u pitanju.
Foto: Medija centar Beograd
Foto: Medija centar Beograd
Portal AnalitikaIzvor

"Rješenjem sudije za prethodni postupak Višeg suda u Kruševcu ukinut je pritvor prema napred navedenim licima, obzirom da su prestali razlozi zbog kojih je pritvor određen", navodi Više javno tužilaštvo u Kruševcu koje sprovodi istragu.

U Višem sudu u Kruševcu, međutim, na pitanja novinarke Insajdera koji je razlog za određivanje pa i ukidanje pritvora zamolili su da se obrate pisanim putem. Insajder navodi da su to i učinili, a da odgovore čekaju.

Danijel Gmijović Cafta, Marko Živković Buvac i Miloš Šaponjić Šapa uhapšeni su ubrzo poslije napada na Stefanovića koji se dogodio krajem novembra u Kruševcu. Njima je potom određen jednomjesečni pritvor, koji je ukinut u petak, i sva trojica su puštena na slobodu.

U odgovoru Višeg javnog tužilaštva iz Kruševca navodi se i da su M.Š, M.Ž. i D.G. osumnjičeni da su izvršili po jedno krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a osumnjičeni M.Š. i za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene djelatnosti.

Za djelo nasilničko ponašanje na javnom skupu predviđena je zatvorska kazna u rasponu od šest mjeseci do pet godina, a ukoliko se bude posmatralo da su krivično djelo činili u grupi, kazna može ići i do osam godina zatvora, prenosi Insajder.

Imena osumnjičenih nijesu bila poznata sve do sredine ovog mjeseca - kada ih je na konferenciji za novinare javnosti otkrio sam Borko Stefanović. On je tada rekao da vlast krije identitet napadača na njega zbog namjere da ih zaštiti.

Prošle nedjelje, prema pisanju KRIK-a, u ovom postupku svjedočio je i kruševački biznismen Goran Makragić. On je negirao Stefanovićeve navode da je u poslovnim vezama sa osumnjičenima i da ih poznaje samo "iz viđenja".

Makragić je, kako piše KRIK, blizak dvojici kontroverznih biznismena sa Kosova – Zvonku Veselinoviću i Milanu Radoičiću, koji je i potpredsjednik "Srpske liste".

Portal Analitika