Region

Nasrnuo na suprugu električnom testerom, odrezao joj dva prsta

Jozo A. (81) napao je svoju suprugu Ankicu T. (70) električnom pilom za drva, prilikom čega joj je nanio povrede glave, vrata i ruke, javlja portal 24sata.hr.
Nasrnuo na suprugu električnom testerom, odrezao joj dva prsta
24sata.hrIzvor

Kako se dodaje, tokom napada Jozo je ženi odrezao dva prsta.

Još veću tragediju spriječio je sin nesrećne žene M.T. koji je provalio u zaključanu sobu kada je čuo majku kako vrišti, te je očuha izvukao iz sobe.

Sve se odigralo u selu Koritna nedaleko od Đakova u Hrvatskoj, u subotu malo prije podneva. Ankica je odvezena u bolnicu i zadržana na odjeljenju intenzivne njege, a Jozo je uhapšen i odveden u pritvor.

Pozivajući se na izjave komšija, pomenuti portal piše da je, kada je došao sebi, Jozo stalno govorio 'što sam to učinio, što sam to napravio'.

Njegov postupak šokirao je i porodicu i sve u selu, jer je, kako tvrde mještani, inače bio posve miran i neagresivan tip. Ankica mu je bila druga žena, nakon što mu je prva umrla. Oboje su imali djecu iz svojih brakova.

Upoznali su se i živjeli i radili u Austriji godinama, gdje su otišli i u penziju. Prije oko dva mjeseca vratili su se da žive u Hrvatsku. Smjestili su se kod Ankičinog sina M.T. u Koritnu.

Portal Analitika