Ostalo

Radošević dobio pehar za najboljeg sportistu

Udruženje sportskih novinara Crne Gore na današnjoj svečanosti u Nikšiću  proglasilo je najboljeg sportistu Crne Gore u 2018. godini.
Radošević dobio pehar za najboljeg sportistu
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Priznanje je drugi put, nakon 2006. godine otišlo u ruke profesionalnog boksera Predraga Radoševića, koji je u anketi, u kojoj su  učestvovala 93 sportska novinara dobio 53 glasa.

Tradicionalno, kao i prethodnih devet godina domaćin svečanosti bio je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore.

Pored proglašenja najboljeg sportiste uručene su i nagrade najboljim novinarima u Crnoj Gori u 2018.

udruzenjesportskihnovinara2

Tako je priznanje za najboljeg novinara dobio Davor Katić iz Dana, za najboljeg mladog novinara Danilo Petrović iz Televizije Crne Gore, a sportskog dopisnika godine Svetozar Janičić, saradnik Sport kluba.

Udruženje je na svečanosti uvažilo i posebnim priznanjima nagradilo one koji su u godini na izmaku pružali podršku i pomoć u realizaciji brojnih aktivnosti.

Priznanja su dobili Dušan Simonović, predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta, prof. dr Duško Bjelica, predsjednik Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, prof. dr Stevo Popović, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, Vlado i Pero Veličković i Kompanija Sport vižn, kao i Igor Tomić, predsjednik Paraolimpijskog komiteta Crne Gore.

udruzenjesportskihnovinaranagradeUdruženje je uvažilo i nacionalne saveze koji su u godini na izmaku obilježili značajne jubileje postojanja i rada.

Tako su predsjednici Atletskog, Odbojkaškog i Teniskog saveza Crne Gore Milorad Vuletić, Cvetko Pajković i dr. Dimitrije Rašović dobili plakete USNCG za 70, 60 i 40 godina od osnivanja Saveza na čijim su čelnim pozicijama.

udruzenjesportskohnovinaranagrade3Posebnim priznanjem, za doprinos razvoju sportskog novinarstva u Crnoj Gori  nagrađen je Zarija Kračković, dugogodišnji urednik Zetskih sportskih novina i saradnik mnogih medija u Crnoj Gori i regionu, kao i Tamara Đukić, najbolji student Studijskog programa Sportsko novinarstvo.

U okviru svečanosti, kao i prethodnih godina uručene su diplome svršenim studentima Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koji su okončali svoje studiranje u posljednjih pola godine.

Portal Analitika