Politika

Prihvatljivi su nam vaši stavovi, sada da definišemo strategiju

Demokratski front (DF) pozvao je danas lidere opozicionih stranaka i nezavisne poslanike na sastanak naredne sedmice kako bi "definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju".
Foto: FB/DemokratskiFront
Foto: FB/DemokratskiFront
Portal AnalitikaIzvor

- Istovremeno vas obavještavamo da su DF-u prihvatljivi javno saopšteni stavovi drugih opozicionih parlamentarnih stranaka, kao i nezavisnih opozicionih poslanika, što isto očekujemo i od drugih, kada su naši predlozi u pitanju - navodi se u pismu koje potpisuju članovi Predsjedništva DF-a, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević.

Oni ističu se da se inicijativa DF-a o zajedničkom sastanku lidera i djelovanju opozicije pokazala potpuno opravdanom i svrsishodnom.

- Vama je poznato da smo u našem pozivu za zajedničko djelovanje naglasili da je osnovni korak da lideri opozicionih parlamentarnih stranaka, sa neophodnim legitimitetom za odlučivanje, sjednu za sto i razmotre sve eventualne predloge i ideje, a nikako pomoćnici i ovlašćena lica, koja treba da konsultuju lidere nakon svakog iznesenog stava. Zato i želimo, da kolege predsjednici parlamentarnih opozicionih stranaka, na prvom zajedničkom sastanku iznesu svoje kredibilne predloge kako bi u atmosferi povjerenja i odgovornosti otpočeli sa efikasnim načinom rada - zaključuje se u pismu.

Portal Analitika