Košarka

Tri produžetka u Vašingtonu, Voriorsi bolji od Dalasa

Vašington Vizardsi i Finiks Sansi odigrali su jedan od najluđih mečeva u NBA u posljednjih nekoliko sezona. Rezultat nakon tri produžetka bio je 149:146 za domaći tim.
Foto: Ned Dishman/Getty Images)
Foto: Ned Dishman/Getty Images)
Sport klubIzvor

Mladi Tomas Brajant obeležio je utakmicu svojim perfektinim učinkom.

Igrač koji je ove godine stigao iz L.A. Lejkersa nije promašio nijedan šut iz igre, a uputio ih je 14. Bio je nepogrešiv i sa slobodnih bacanja - tri od tri.

Jedini igrač koji je imao više pogođenih šuteva bez promašaja je legendarni Vilt Čemberlejn.

Brajant je meč završio sa 31 poenom i 13 skokova. Najbolji u pobjedničkom timu ipak je bio Bredli Bil koji je stigao do tripl-dabla, prvog u karijeri: 40 poena, 15 asistencija, 11 skokova.

Zapaženi su bili i Džef Grin i Markif Moris sa po 20 poena. Kod poraženih Sansa, Devin Buker je ubacio 33 poena, ruki DeAndre Ejton je meč  završio sa 26 poena i 17 skokova.

Golden Stejt je savladao Dalas 120:116, pobjedu šampiona potvrdio je Kevin Durent trojkom.

Durent je bio i najbolji u redovima Voriorsa sa 29 poena, 12 skokova i osam asistencija, Jonas Jerebko je ubacio 23, Stef Kari 22.

Luka Dončić je meč završio sa 19 poena, tri skoka i pet asistencija.

Oklahoma je bila bolja od Jute 107:106, a za ludu statistiku umjesto Rasela Vestbruka i ovog puta se pobrinuo Pol Džordž: 43 poena, 14 skokova, šest asistencija, pet ukradenih lopti.

U derbiju Istoka, Filadelfija je savladala Toronto 126:101.

Džoel Embid i Ben Simons su stigli do dabl-dabl učinka: Embid 27 poena i 11 skokova, 26 poena i 12 skokova, uz to i osam asistencija.

Hjuston je u teksaškom okršaju bio bolji od San Antonija 108:101. Džejms Harden je pored 39 poena imao deset dodavanja, Klint Kapela je uz 21 poen imao i 23 skoka. Majami je trijumfovao protiv Milvokija 94:87, uz 16 poena Džoša Ričardsona.

Klipersi su savladali Denver 132:111. Meč je obilježilo isključenje najboljeg igrača Denvera Nikole Jokića u trećoj četvrtini, nakon protesta zbog dosuđenog faula.

Jokić je do tada zabilježio učinak od 19 poena, šest skokova i tri asistencije.

Isključenju je prethodio faul Mejsona Plamlija nad Gortatom, a Jokić je burno reagovao i završio meč nakon 21 minuta na parketu.

Tako je prekinuta serija Nagetsa od četiri pobjede zaredom. Boban Marjanović je za pobjednički tim igrao osam minuta i postigao šest poena uz pet skokova.

U 11. pobjedi Klipersa na 15 mečeva kod kuće istakli su se Tobajas Haris i Danilo Galinari sa po 21 poenom.

Jokić je uprkos isključenju bio najefikasniji kod Denvera, a dvocifren učinak imali su Džamal Marej sa 18, Monte Moris sa 15, Trej Lajls sa 13 i Malik Bizli sa 11 poena.

Portal Analitika