Ostalo

Gojko Banjević novi predsjednik ASCG

Na osnovu člana 143. Zakona o sportu Crne Gore (Sl.list CG br. 44/18), Atletski Savez Crne Gore je danas u Podgorici održao Izbornu Skupštinu Saveza na kojoj su donešena normativna akta i izabrani organi i tijela Saveza.
Gojko Banjević novi predsjednik ASCG
Portal AnalitikaIzvor

Na početku Skupštine, uvodnu riječ je imao dosadašnji predsjednik Milorad Vuletić, koji je pozdravio prisutne i poželio im uspješan rad na Skupštini. Zatim se je na njegov prijedlog izabrano Radno predsjedništvo, Verifikaciona komisija, zapisničar i dva ovjerivača zapisnika. Verifikaciona komisija je prikupila ovlašćenja delegata Skupštine i konstatovala Skupštini prisustvuje 36 od ukupno 41 delegata koliko broji skupština ASCG iz 16 atletskih klubova. Predsjedavajući Skupštine je saopštio da Skupština ima kvorum za odlučivanje i onda se pristupilo radu Skupštine po predloženom Dnevnom redu. 

Prvo je Skupština, u skladu sa članom 59. Zakona o sportu Crne Gore usvojila (Sl.list CG br. 44/18) usvojila Statut ASCG. Posle toga uvojen je Poslovnik o radu Skupštine i Pravila i propozicije za takmičenja ASCG za 2019.godinu. Nakon usvajanja normativnih akata Savaza prešlo se na izbor organa Saveza.

Predsjedavajući Skupštine Milorad Vuletić je otvorio proceduru za izbor predsjednika Skupštine ASCG i saopštino da je UO ASCG predložio da se za predsjedika Skupštine izabere mr Milorad Backović, dosadašnji predsjednik Nadzornog odbora ASCG. Skupština je jednoglasno prihvatila predlog UO ASCG i za predsjednika Skupštine ASCG izabrala mr Milorad Backovića.

Za predsjednika ASCG u narednom četvorogodišnjem period na predlog UO ASCG Skupština je jednoglasno izabrala Gojka Banjevića dosadašnjeg potpredsjednika zaduženog za sektor sporta,istaknuti radnik koji je u atletici skoro 40 godina,kao vrhunski sportista i sportski radnik,nacionalni trener,i potpresjednik Saveza.

Novoizabrani predsjednik ASCG Gojko Banjević se obratio prisutnim delegatima skupštine, zahvalio se na izboru za čelnog čovjeka crnogorske atletike i ukazanoj podršci i povjerenju u svom obraćanju prisutnim delegatima i iznio je svoje osnove plana i programa rada za naredni četvorogodišnji period. - Prioritetni zadaci biće nam nam, pored kvaliteta u koji ćemo zajedno ulagati sa našim partnerima, stvaranje što boljih uslova za bavljenje atletskim sportom. Pokrenuta je incijativa i to je ušlo u proceduru za izgradnju atletskog stadiona u Podgorici. Taj objekat moramo imati ukoliko ne želimo da izgubimo i ovo što smo stvorili. On je posebno najavio da će se Savez fokusirati na razvoj dječije atletike i da će se sa tim projektom krenuti u deset opština Crne Gore. Potrudićemo se da stvorimo još bolje uslove za pripteme naših sportista,kako bi na Olimpijskim igrama u Tokiju i mi Crnu Goru obradovati jednim učešćem u finalu - istakao je Banjević. Nastavićemo sa praksom jačanja organa i tijela Saveza kao i izdavanja godišnje publikacije na kraju svake godine, a sve odluke će se blagovremeno kao i do sada nalaziti na sajtu Saveza. Vodićemo i dalje posebnu brigu o najboljim atletičarima i vršiti edukaciju trenera. Saradnja sa medijima nastaviće se i u narednom period koja je do sada bila za svaku pohvalu. Na kraju izlaganja dao je ovlašćenje dosadašnjem predsjedniku ASCG Miloradu Vuletiću da nastavi sa predsjedavanjem Skupštine. 

Na predlog predsjednika Gojka Banjevića, Skupština je izabrala Upravni Odbor ASCG u sastavu: potpredsjednik Goran Jevrić i članovi UO ASCG: dr Aleksandar Vujičić, dr Miodrag Tomović, Božidar Jaredić  i Danijel Furtula aktivni sportosta,takodje je ostavljeno jedno mjesto u UO za jednu zena, i data mogućnost da se u UO ASCG izebere i jedna žena o čemu će odluku donijeti skupština na narednoj sjednici. 

Skupština ASCG izabrala je Nadzorni odbor u sastavu: Milorad Joković - predsjednik, i članovi: Dario Đuričković i Vanja Ivanović.

Portal Analitika