Crna hronika

Vilotijević stabilno

Stefan Vilotijević (22) iz Nikšića, koji je juče teško ranjen u pucnjavi u Beču je van životne opasnosti, saznaje Portal Analitika. Prema pisanju austrijskih medija Vilotijević je teško ranjen.
Vilotijević stabilno
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Austrijski Standard prenosi da je živ ali u teškom stanju. To je tamošnjim novinarima potvrdio portparol policije Daniel Furst, koji je kazao da je Vilotijević pogođen sa nekoliko metaka, ali da je živ. Sa druge strane, kako je rekao, Vladimir Roganović nije imao šanse da preživi.

Pojedini  mediji su prenijeli da je  Vilotijević preminuo u bolnici, dok  je njegova porodica to demantovala. Informaciju iz  policije nije moguće dobiti.

U vatrenom obračunu likvidiran je juče  Vladimir Roganović, koji slovi za člana kavačkog klana.

Inače, Stefan Vilotijević, najmlađe je dijete Kićuna Vilotijevića, koji je važio je za najuticajnijeg crnogorskog bosa u Novom Sadu tokom tmurnih devedesetih godina prošlog vijeka, piše Blic. Kićun je ubijen u novosadskom naselju Liman u julu 1999. Na njega je pucano u sačekuši ispred kafića „Kaskada“ dok je sjedio u svom „audiju“. Tada je podlegao povredama, a u pucnjavi je ranjen i jedan njegov rođak. Ovo ubistvo zvanično je najstarije neriješeno ubistvo u Novom Sadu. Nakon pucnjave otvorena je istraga, a sumnjalo se bi se razlog za ubistvo Kićuna mogao tražiti u sukobu sa porodicom Radulović. Spekulisalo se i da je ubistvo „rad“ tadašnje Službe Državne bezbjednosti, ali to nikada nije dokazano.

Stefanov rođeni brat Filip (28), bio je dobro poznat policiji, prije nego što je ubijen 2015. sa samo 25 godina. Još 2014, godinu prije ubistva imao je 16 krivičnih prijava. Povezivan je sa raznim krivičnim djelima još od maloljetničkih dana, međutim, jedino je pravosnažno osuđen zbog pucnjave na beogradskom splavu „Džast Vanila“ koja se dogodila 2013.

Tada je Vilotijević u društvu Vukašina Cmiljanića pripucao na splavu. Tom prilikom ubijena je Tamara Radulović (29), djevojka koju je pogodio zalutali metak. Zbog tog djela osuđen je Cmiljanić, a Vilotijević je osuđen na dvije i po godine zatvora zbog izazivanja opšte opasnosti, jer pucao u pod.

Kićun Vilotijević ima i ćerku. Jelena Vilotijević Lalušić (27) dobila je nanogicu kada je uhapšena pod sumnjom da se bavila preprodajom narkotika.

Portal Analitika