Društvo

Inicirali Memorandum o saradnji

Ministarstvo zdravlja iniciralo je potpisivanje Memoranduma o saradnji sa resornim ministarstvom Jordana, što predstavlja prvi korak za unaprjeđenje saradnje dvije države u zdravstvenom sektoru.
Inicirali Memorandum o saradnji
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, ambasador Jordana Fawwaz Al-Eitan upoznao je resornog ministra Kenana Hrapovića sa potencijalnim poljima za saradnju, prije svega u oblasti zdravstvenog turizma, gdje je Jordan visoko pozicioniran na svjetskoj mapi. 

„Crna Gora i Jordan imaju prostora za unaprjeđenje saradnje u zdravstvenom sektoru, po uzoru na dobre političke odnose dvije zemlje, a prvi korak za ostvarenje tog cilja je Memorandum o saradnji“, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, Hrapović je prihvatio tu inicijativu, uvažavajući činjenicu da uskoro kreće izrada Strategije zdravstvenog turizma u Crnoj Gori, u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja.

Dodaje se da informatizacija zdravstvenog sistema predstavlja vrlo aktuelan reformski projekat i na tom polju Jordan je ponudio besplatna rješenja i stručnu pomoć.

„Treća oblast koja je prepoznata kao interesantna za obje zemlje je edukacija ljekara i razmjena iskustva medicinskih profesionalaca iz Crne Gore i Jordana“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika