Ostalo

Uručene nagrade najboljim podgoričkim sportistima

U ime Glavnog grada i svoje lično ime, želim svima vama da odam zahvalnost i izrazim posebno poštovanje prema svemu onome što radite za svoj grad, što se za nas čuje i izvan granica regiona, pa i Evrope, a sve zahvaljujući vašim istaknutim uspjesima, saopštila je zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić na dodjeli priznanja najuspješnijim sportistima i sportskim radnicima Podgorice, koji su obiljžili godinu koja je za nama.
Uručene nagrade najboljim podgoričkim sportistima
PG Biro/Portal AnalitikaIzvor

“Vi ste ponos najprije vaših porodica, a potom i grada i države. Vi ste ujedno i najbolji uzor mladima kako je moguće slijediti i ostvariti sopstvene snove.  Naravno, naše je da sa vama slavimo sve te rezultate, ali s druge strane to nas i dodatno obavezuje da još više radimo na unapređenju uslova za bavljenje sportom”, istakla je Vujačić.

Ona je navela da je Glavni grad na tom planu veoma angažovan, te da  ulaganje u sportsku infrastrukturu zauzima visoko mjesto na listi prioriteta upravi Grada, jer su sportsti brend Podgorice i zato oni to i zaslužuju.

Permanentno povećanje izdvajnja za sport u budžetu, te obnavljanje postojeće i izgradnja nove infrastrukture, čime će se stvoriti uslovi za kvalitetno bavljenje svim sportovima, nešto su što uprava Glavnog grada smatra za svoju obavezu. I mi tu obavezu shvatamo veoma ozbiljno, jer samo tako možemo reći das u vaši uspjesi dijelom i naši.

“Na kraju želim još jednom da čestitam svim našim sportistima. To su naši sugrađani čijim stopama kreću i mlađe generacije i zato se moramo dodatno angažovati na afirmaciji njihovih rezultata i na promociji sporta. Želim da nam sledeća godina bude uspješna u svakom smislu. A što se tiče sporta, moram reći da ste nas već navikli na uspjehe i da ne očekujemo da oni izostanu ni u godinama koje dolaze”, zaključila je Vujačić.

Zlatnu plaketu za uspješnu saradnju u realizaciji programskih aktivnosti Sekretarijata za kulturu i sport dobili su: JU OŠ “21. maj” i JU OŠ “Radojica Perović”, zlatnu plaketu za izuzetan doprinos u razvoju, organizovanju i unapređenju sporta dr Dimitrije Rašović, kao i Dragoslavka Pođa Pođanin i Svetozar Bojanić.

Zlatnu plaketu za razvoj i promociju sporta osoba sa invaliditetom dobio je Vladan Nikolić, a zlatnu plaketu za promociju i razvoj sportske rekreacije Sportsko-rekreativno društvo “Iskra M&M”. Zlatnu plaketu za doprinos u razvoju školskog sporta dobili su profesor Velimir Vlahović iz OŠ “Pavle Rovinski” i profesor Igor Tomić iz Resursnog centra za djecu i mlade Podgorica.

Miloš Ašanin je najuspješniji trener za 2048. godinu, a KK Budućnost Voli najuspješniji klub.

Najuspješniji sportisti Podgorice su Dejan Vukčević i Nikola Ivanović.

Portal Analitika