Politika

DF: Očigledan uticaj tužilaštva na Predraga Boljevića

Advokati odbrane su bili u pravu kada su tražili izuzeće vještaka Predraga Boljevića zbog nestručnosti i očiglednog uticaja tužilaštva na njega, saopštili su iz DF-a. Dokaz za to je, dodali su, današnje suđenje. Danas je na suđenju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016. godine odgovarao vještak Predrag Boljević na pitanja o njegovom nalazu.
DF: Očigledan uticaj tužilaštva na Predraga Boljevića
Portal AnalitikaIzvor

“Osim što pati od gubitka pamćenja, vještak Boljević je priznao da je njegovo vještačenje rezultat zajedničkog rada tužilaštva, policije i eksperata T – coma. Na taj način je potvrdio da on nije samostalno vještačio izvještaj od preko petsto stranica, već je izgleda samo stavio svoj potpis nakon što je tužilaštvo zajedno sa policijom završilo montažu ove političke optužnice”, dodali su iz DF-a.

Kazali su i da gotovo da zvuči nevjerovatno priznanje vještaka Boljevića da su on, tužilaštvo, policija i T- com imali svoja tri “kriptovana telefona” koje su navodno kupili kako bi vježbali pisanje  optužnice.

“Zato nije ni čudo što se podizanje optužnog predloga pripremalo tačno šest mjeseci, ali toliko amaterski i tendenciozno, da vještak Boljević svojim komičnim “objašnjenjima” još dublje zakopava vještačenje koje su mu drugi podmetnuli na potpis.  Zbog toga je veoma bitno da nam Milivoje Katnić i vještak Boljević saopšte kad  su i od koga  kupili tzv. kriptovane telefone, pošto je više nego izvjesno da su ovi telefoni bili u njihovom posjedu i prije 16. oktobra, a da su Sinđelić i Velimirović u svojstvu agenata ANB i BIA igrali zadatu ulogu. A sama činjenica da je Elektrotehnički fakultet odbio da učestvuje u montiranju dokaza protiv nevino optuženih najbolje govori o političkom kontekstu obračuna protiv DF – a u kojem vještak Boljević aktivno i ostrašćeno učestvuje”, dodali su iz DF-a.

Portal Analitika