Vaterpolo

Nikšić domaćin finalnog turnira Kup-a za vaterpoliste

Finalni turnir Kup-a Crne Gore u vaterpolu održaće se u petak i subotu na zatvorenom olimpijskom bazenu SC "Nikšić" u Nikšiću. U petak, u 17 sati sastaće se Budva i Cattaro, dok će dva sata kasnije početi duel Jadrana Carine i Primorca. Tim povodom u prostorijama VPSCG u Podgorici održana je konferencija za medije.
Nikšić domaćin finalnog turnira Kup-a za vaterpoliste
Portal AnalitikaIzvor

Trener Budve, Drago Pejaković kazao je da je njegov tim favorit u polufinalu.

"Želim da pokažemo dobru igru i plasiramo se u finale. Kada dođe do meča za trofej treba da gajimo nadu i da ga osvojimo. Na papiru smo lošiji sastav od Jadrana i Primorca, ali naša želja je da pokažemo bolju igru i taj meč učinimo neizvjesnijim."

Mirko Vičević je istakao da će Cattaro dati doprinos pravom vaterpolo spektaklu.

"Drago mi je da smo uopšte došli do finalnog turnira Kupa Crne Gore. Znači da radimo i takmičimo se uz sve probleme koje imamo. Mi smo na papiru, ali i defakto, mnogo slabiji rival od Budve. Nijesmo u mogućnosti ni da zaprijetimo, ali ćemo dati ono sportsko i ono što posjedujemo. Probaćemo da i polufinale bude jedna od zanimljivijih predstava. Naši mladi igrači nemaju šta da izgube. Ta razlika se u jednoj Kup utakmici može najmanje pokazati."

Vladimir Gojković je poručio da je cilj Jadrana Carine da odbrani trofej.

"Borba za trofej je ono što je najvažnije u ovom trenutku. Respektujemo sve timove, u Kupu se igra jedan meč na neutralnom terenu i iznenađenja su moguća. Vjerujem da imamo kvaliet za finale i da osvojimo trofej. Sa takvim ambicijama ulazimo na finalni turnir."

Iz Primorca poručuju da će probati da iznenade velikog rivala.

“Nijesmo u dobroj formi, a to i potvrđuju rezultati u posljednje vrijeme. Odradili smo mini pripreme, u nadi da ćemo se podići fizički i u polufinalu pokušamo da iznenadimo. Bitno mi je da odigramo dobro. Neke utakmice koje smo odigrali ove sezone bile su interesantne, ali nijesmo uspjeli da pobijedimo. Polufinalni duel je možda prilika za inzenađenje i pobjedu", rekao je strateg Kotorana Petar Vico.

Finale je na programu u subotu u 20 sati i 15 minuta. Trofej brane vaterpolisti Jadrana Carine, koji su u prošlogodišnjem finalu pobijedili ekipu Budve 12:8. Ulaz za sva tri meča na bazenu u Nikšiću je slobodan.

Portal Analitika