Košarka

Bošković: Želim da odbranimo tron u WABA ligi

Košarkašice Budućnosti ostvarile su jako važnu pobjedu na gostovanju Celju u WABA ligi. 
Bošković: Želim da odbranimo tron u WABA ligi
Portal AnalitikaIzvor

Izabranice Gorana Boškovića napravile su velike korak ka plasmanu na finalni turnir, na kome će nastojati da odbrane titulu osvojenu prošle sezone.

U želji da što spremnije dočekaju nastavak sezone, trener Bošković i čelnici kluba nisu sjedjeli skrštenih ruku poslije tri poraza na startu sezone. Nove članice kluba iz glavnog grada Crne Gore postale su Jelen Vučetić reprezentativka Crne Gore, kao i Amerikanke Alisa Džejms i Džil Barta.

„Zadovoljan sam pozicijom koju trenutno zauzimamo. Imamo realne izglede da se nađemo na finalnom turniru što je i primarni cilj. Doživjeli smo tri poraza u dosadašnjem dijelu sezone. U Bugarskoj smo poraženi od Montane i Beroe, a u Beogradu od Crvene zvezde. Što se duela u Bugarskoj tiče, u oba smo imali meč u rukama, a zatim dozvoljavali rivalima da na volšeban način stignu do pobjede. Jedino je Zvezda uspjela da nas zaustavi, da nas spriječi da nametnemo stil igre koji nam odgovora“, rekao je Goran Bošković trener košarkašica Budućnosti i selektor Ukrajine za Sport Klub i nastavio:

„Pobjeda u Celju nam mnogo znači, jer je to praktično prvi veliki brejk u regionalnom takmičenju. U nastavku sezone, uz uigravanje ekipa, sa prethodno spomenutim pojačanjima, vjerujem da ćemo sačuvati domaći parket, u top formi stići na finalni turnir i boriti se za odbranu trona. Mislim da možemo da ostvarimo taj cilj i pored izuzetno jake konkurencije.“

Goran Bošković koji je bio član stručnog štaba reprezentacije Crne Gore na prošlom Evropskom šampionatu, odlučio je da prihvati ponudu Ukrajine i preuzme državni tim te zemlje. Bošković je sa Ukrajinom izborio plasman na Evropsko prvenstvo koje zajedno organizuju Srbija i Letonija, a na žrijebu nije bio miljenik fortune, jer će se za plasman u drugu fazu takmičenja boriti sa domaćinom Letonijom, aktuelnim šampionom Evrope Španijom i Velikom Britanijom.

„Jako teška grupa, ili kako se to popularno kaže grupa smrti. Sa Španijom smo bili i u kvalifikacionoj grupi i na prošlom Evropskom prvenstvu. Stvarno nam Španija nije trebala ponovo, ali… Grupa je izuzetna kvalitetna, ali i Ukrajina ima dobar tim. U pitanju je spoj mladosti i iskustva. Primarni cilj je da prođemo prvu fazu takmičenja. Nadam se da ćemo uspjeti. Ono što me muči je činjenica da u drugoj fazi ukrštamo sa grupom u kojoj je Crna Gora. Naravno da bih volio da u drugu fazu prođu Ukrajina i Crna Gora, da pomenute selekcije budu iznenađenja šampionata, ali bih isto tako volio da se ne sretnem sa Crnom Gorom na parketu“, poručio je Goran Bošković.

Sistem takmičenja na Evropskom prvenstvu u košarci koje organizuju Srbija i Letonija će biti nešto drugačiji nego ranije. Prvoplasirana selekcija ide direktno u četvrtfinale, dok će selekcije koje budu na pozicijama dva i tri, igrati u osmini finala.

Portal Analitika