Društvo

Cetinjskom centru za djecu sa smetnjama u razvoju 2.000 eura

Humanitarno udruženje Taša iz Podorice doniralo je 2.000 eura Centru za dnevni boravak djece sa smetanjama u razvoju i odraslih lica sa invaliditetom na Cetinju.
Cetinjskom centru za djecu sa smetnjama u razvoju 2.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kako je istakla predsjednica Udruženja Taša Milka Bajić, bolja rehabilitacija i socijalizacija pomaže djeci sa invaliditetom pronađu svoj put.

“Djeca sa teškoćama u razvoju žive sa nama, a ne pored nas. Centri za djecu sa invaliditetom probudili su našu svijest kao roditelja da se prirdužimo ljudima  od struke i damo svoj doprinos instituciji. Samo oni koji su pratili razvoja ovih institucija znaju koliko ulaganja i upornosti je potrebna da ova ustanova počne da radi”, kazala je Bajić i dodala da njihov rad nije bio moguć bez nesebične pomoći donatora.

 

U donaciji su učestovali Mtel, Doo Integra, Zapad banka, Lessing doo, Koton doo, Agencija za elektronsku i poštansku djelatnost, Uno Nikšić kao i kompanija Namos Dajković.

Direktor Dnevnog centra Božidar Drecun se zahvalio udruženju na značajnoj donaciji koja će umnogome poboljšati rad ove institucije.

“Ovo je odličan primjer društveno odgovornog poslovanja koji pokazuje da u Crnoj Gori ima još humanih pojedinaca koji žele da pomognu ustanovama dječje socijalne zaštite i svim ustanovama koje se bave sličnim problemima. Dnevni centar je dobio još jednog prijatelja, humanitarno udruženje Tašu, na koga može da računa kada mu bude potrebna pomoć”, istakao je Drecun.

Portal Analitika