Crna hronika

Policajci pominjali Marija Miloševića u vezi sa napadom na Oliveru Lakić?

Povodom teksta objavljenog na portalu IN4S.net, koji se bavi navodnom prepiskom dva službenika policije u vezi sa operativnim saznanjima koja se odnose na krivično djelo ubistvo u pokušaju Olivere Lakić, iz Uprave policije su sinoć saopštili da će o sadržini i načinu objavljivanja predmetnog teksta obavijestiti nadležnog tužioca.
Policajci pominjali Marija Miloševića u vezi sa napadom na Oliveru Lakić?
Dnevne novineIzvor

Naime, portal IN4S.net je imao uvid u transkript presretnute komunikacije između Veska Damjanovića, u vremenu kada je obavljao dužnost v.d. direktora Uprave policije i izvjesnog Žižića, službenika MUP-a Crne Gore, u kojem spominju da je Mario Milošević učestvovao u ovom krivičnom djelu. Žižić tako 19. maja 2018. godine u 20.50 časova obavještava Damjanovića sljedeće:

“Službenici policije raspolažu podacima da je u krivičnom djelu na štetu novinarke Vijesti Olivere Lakić učestvovalo bezbjednosno-interesantno lice Mario Milošević. Dalja saznanja ukazuju na podatak da je motiv Miloševića pisanje tabloida Vijesti o njegovim inkriminisanim radnjama”.

Zatim, u istom terminu, slijedi Žižićeva poruka: “Saradnik dalje navodi da krivično djelo izvršeno na štetu Olje Lakić nije inicirano od kriminalnih grupa, već je znak upozorenja lično Miloševića. Saradnik, takođe, navodi da je Milošević trenutno u Crnoj Gori i da se isti plaši trenutne situacije po sebe, jer od strane njegovih hijerarhijskih nadređenih napad na novinarku nije prihvatljiv, jer prema njima stvara dodatni pritisak od strane državnih organa CG”.

U 20.51 časova uslijedila je i treća poruka sljedeće sadržine: “Saradnik dalje navodi da je F.K. sa Cetinja moguće lice koje je davalo logističku podršku u vidu osmatranja i praćenja novinarke, a u cilju profilisanja njenih navika”. Damjanović na sve ovo u poruci od 20.52 časova kratko odgovara: “Zanimljivo”.

Iz Uprave policije kažu da rade na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistvo u pokušaju novinarke Vijesti Olivere Lakić, i o svim operativnim saznanjima obavještavaju postupajućeg tužioca.

“Rasvjetljavanje krivičnog djela ubistvo u pokušaju, koje je izvršeno na štetu Olivere Lakić, je u fokusu rada službenika kriminalističke policije i policijski službenici, u koordinaciji sa tužiocem, preduzimaju intenzivne mjere i radnje na rješavanju ovog krivičnog djela”, saopštili su iz policije.

Novinarka Lakić ranjena je u nogu 8. maja ispred zgrade u kojoj živi. Mario Milošević je uhapšen u julu na Kosovu i trenutno se nalazi u zatvoru u Prištini. Za Miloševićem je podgorički Interpol raspisao potjernicu zbog sumnje da je zajedno sa Igorom Mašanovićem i Vukanom Vujačićem učestvovao u ubistvu Radomira Đuričkovića 10. oktobra 2016. godine na Cetinju.

Portal Analitika