Muzika

Petnaestogodišnjak svira violinu: Jako sam ambiciozan, najbitniji trud i ljubav

Viktor Huter (15) je mladi muzičar, koji radi na ostvarenju svojih snova. Cetinjanin pohađa srednju muzičku školu "Vasa Pavić" i sanja velike snove, u nadi da će ih u budućnosti  i ostvariti, talentom i marljivim radom.
Petnaestogodišnjak svira violinu: Jako sam ambiciozan, najbitniji  trud i ljubav
I.D.
I.D.Autor
Portal AnalitikaIzvor

Vježba i po šest sati dnevno:

Iako mlad, Viktor Huter svira violinu već osam godina. Muzičku školu je upisao sa željom da svira klavir, ali je splet okolnosti bio drugačiji.

"Za violinu sam se opredijelio na insistiranje tadašnjeg direktora, Sava Komadine, zbog kako je on govorio, istančanog sluha. Svidjelo mi se", priča nam on.

Teško je, priznaje on, reći koliko vremena provodi vježbajući, jer on "živi muziku".

 

"Po mom mišljenju, za svaki posao, pa i za umjetnost i muziku je najbitnija ljubav. Jutarnji časovi u školi su posvećeni grupnoj nastavi i predmetima vezanim za teoriju muzike, dok sam u drugom dijelu dana posvećen violini. Teško je odrediti satnicu vježbanja, nekad to bude dva sata, a nekad šest. Sve zavisi od obaveza u školi, takmičenja, nastupa", objašnjava nam on.

Viktor osvajao mnoge nagrade:

Viktor je učestvovao na raznim takmičenjima, koja ističe kao dosadašnji najveći uspjeh.

"Osvajao sam mahom prve i specijalne nagrade. Takođe, moram istaći i seminare na kojima sam radio sa vrsnim violinistima kao što su Anton Martinov, Arkadij Vinokurov, Stefan Milenković", govori nam on.

viktor-huter

Zbog posla kojim želi da se bavi i u budućnosti, svakodnevno sluša različitu muziku, najviše klasičnu.

"Postoji i nekoliko pop, rok izvođača koja takođe rado slušam. Nađem vremena za slobodno vrijeme, koje uglavnom volim da provodim sa porodicom i prijateljima. U zavisnosti od doba godine odem na basket, plivanje, vožnju biciklom, skijanje. Trudim se da ispratim utakmice Lige šampiona i da nadjem vremena za dobar film", priča nam on.

On sanja velike snove, a trudiće se da ih i ostvari. 

“Veoma sam ambiciozan ali se trudim da svojim radom i opravdam te ambicije”, zaključuje Viktor za Portal Analitika.

 

Portal Analitika