Košarka

Forsirali smo šuteve, to nam se osvetilo

Porazom od Cibone 83-77 u Zagrebu, Budućnost gubi korak u borbi za prvo mjesto u ABA ligi.
Forsirali smo šuteve, to nam se osvetilo
Portal AnalitikaIzvor

Tandem Cibone Damir Markota i Marko Ljubičić je zajedno ubacio sjajnih 45 poena.

"Čestitam Ciboni na pobjedi. Znali smo kako igra ekipa iz Zagreba. Znali smo da će nastojati da rašire našu odbranu i pokušaju šutem sa distance. Markota i Ljubičić su odigrali sjajno. S druge strane, mi smo odigrali jako, jako loše u napadu. Izgubili smo mnogo lopti, nijesmo pronalazili prava rješenja, forsirali smo šuteve iz pozicija koje nijesu bile izgrađene i to nam se na kraju osvetilo", kazao je trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

Šampion ABA lige je sredinom treće dionice imao 11 poena prednosti, koju je prokockao u posljednjih deset minuta.

"Tačno je da je Cibona pogodila nekoliko nevjerovatnih šuteva, ali je isto tako tačno da smo olako prokockali dvocifrenu prednost koji smo stekli u trećoj dionici. Znali smo da najveća opasnost prijeti od Markote i Ljubičića, ali...", izjavio je Džikić

Plej "plavih" Nemanja Gordić kazao je da su dozvolili Ciboni veliki broj lakih poena.

- Mislim da smo odigrali loše u odbrani prije svega i dozvolili Ciboni veliki broj lakih poena iz čega su se razigrali. Nismo smjeli da dozvolimo da pogađaju spolja jer je Cibona jako iskusna ekipa. U trećoj četvrtini smo imali priliku da prelomimo meč kada smo poveli 11 razlike ali nismo uspjeli, oni su se vratili, povratili samopouzdanje i na kraju nas zasluženo pobijedili - poentirao je Gordić.

Budućnosti predstoje okršaji s turskim velikanima u Evroligi. Budućnost Voli će već za dva dana igrati protiv Anadolu Efesa u Turskoj, a u četvrtak će u glavnom gradu Crne Gore gostovati Fenerbahče.

Portal Analitika