Košarka

"Vučice" na megdan Celju

Košarkašice Budućnost Bemaxa gostovaće sjutra Celju na zatvaranju 9. kola, kojim se ujedno i završava prvi krug takmičenja u WABA ligi. 
"Vučice" na megdan Celju
Portal AnalitikaIzvor


Podgoričanke su u dosadašnjem dijelu ostvarile tri pobjede na svom terenu, dok su na gostovanjima pretrpjele sva tri poraza. 
S druge strane, rival Budućnost Bemaxa iz prošlogodišnjeg finala, ekipa Celja, ima učinak 4-1, a jedini poraz šampionke Slovenije doživjele su u Staroj Zagori.

- Očekuje nas težak meč. Dobro je poznato da je Celje godinama jedan od najboljih klubova u regionu. Slovenke igraju sjajno, uvijek imaju velike ambicije, konstantno su u vrhu i svjesne smo šta nas čeka. Naravno, ekipa kakva je Celje nije za vađenje, ali ćemo nastojati da nakon tri vezana poraza na gostovanjima, uradimo sve kako bi taj niz prekinule - kazala je Milena Jakšić, bek Podgoričanki.

Celje je ove sezone učesnik i Evrokupa, a prije samo tri dana savladao je slovački Ružomberok i tako potvrdio da se nalazi u dobroj formi. 
S druge strane, ,,plave” su oslabljene, jer do kraja sezone neće biti Patricije Bure, ali će u Celju debitovati za Budućnost Bemax Jelena Vučetić, plejmejkerka crnogorske reprezentacije.

- Nova sezone i novi sistem takmičenja, gdje se ne igra po grupama, već je jedinstva ligena donosi mnogo manje prostora za eventualne kikseve. Mi smo na tri gostovanja poražene, a jasno je da je ovo najteže. Ne može se reći da idemo da se iskupimo, ali eto baš protiv finaliste od prošle sezone i učesnika Evrokupa želimo da ostavimo što bolji utisak. Dobro smo radile i nadam se da ćemo djelovati dobro - poentirala je Nikolina Džebo, krilni centar ,,plavih”.
 

Portal Analitika