Abiznis

Obilježavaju Dan Pošte

Pošta Crne Gore danas obilježava Dan te institucije, kada je 2005. godine izdala ponovo poštansku marku.
Obilježavaju Dan Pošte
Portal AnalitikaIzvor

“Upravo je 15. decembra 2005. godine Crna Gora, prvi put nakon 1913. godine, ponovo samostalno izdala poštansku marku”, navodi se u saopštenju.

Dan Pošte ove godine obilježen je izdanjem maraka pod nazivom 125 godina od prvog prigodnog izdanja poštanskih maraka, dodjelom jubilarnih nagrada za deset, 20 i 30 godina rada u Pošti, kao i prigodnim svečanostima u svim centrima.

“Pošta Crne Gore danas ima 140 jedinica poštanske mreže i 885 zaposlenih. Predstavlja najznačajniju poslovnu mrežu u zemlji čija je društvena misija organizacija poštanskog saobraćaja u svojstvu univerzalnog poštanskog operatora, s jedne, i razvoj modernih, profitabilnih usluga u skladu sa zahtjevima savremenog tržišta”, rekli su iz Pošte.

Prioriteti Pošte Crne Gore su, kako se navodi, kvalitetno obavljanje poštanskih, finansijskih i telegrafskih usluga, trgovine u poštama, izdavanje digitalnih certifikata i usluga putem interneta, briga o korisniku i zaposlenima.

“Cilj Pošte Crne Gore je zadovoljstvo korisnika, te su stvaranje ponude visokog kvaliteta, novih vrijednosti za korisnike i motivisanje zaposlenih najvažniji segmenti rada”, zaključuje se u saopštenju. 

 

Portal Analitika