Košarka

Džikić: Pitanje je zašto smo samo finiš odigrali po dogovoru

Trener Budućnost Volija Aleksandar Džikić rekao je nakon poraza od Gran Kanarije 95:85 u 12. kolu Evrolige da je utakmica izgubljena u drugom periodu.
Džikić: Pitanje je zašto smo samo finiš odigrali po dogovoru
Portal AnalitikaIzvor

- Način na koji smo odigrali drugu četvrtinu je odlučio meč. Pokušali smo u drugom poluvremenu da igramo drugačije, ali nije bilo dovoljno. Nevjerovatno je da dopustimo da tim koji nije postigao nijednu trojku sa pozicije plejmejkera ima 26 asistencija, od čega plejmejkeri 20 kombinovano - rekao je Džikić.

Budućnost je u posljednjoj četvrtini pokazala da može da igra sa Gran Kanarijom.

- Ono što smo radili u posljednjih 5-6 minuta mi smo i pripremali, ali je pitanje zašto to nismo radili ranije. Moraćemo o tome da pričamo. Za dobar napad i dobru odbranu nešto mora da se žrtvuje, a to čini tim dobrim - kazao je trener "plavih".

Bek Budućnosti, Sead Šehović, kazao je da su primili previše poena iz tranzicije što je domaćinu donijelo značajnu prednost.

- Odigrali smo dva različita poluvremena. Primili smo previše poena iz tranzicije u prvom poluvremenu zbog čega su domaćini stekli veliku prednost. U drugom poluvremenu smo odigrali mnogo bolju odbranu i stigli na šest poena minusa, ali nijesmo uspjeli da preokrenemo. Ostaje žal za propuštenom prilikom, ali naporan ritam se nastavlja i okrećemo se idućem protivniku tj. Ciboni - kazao je Šehović.

Viktor Garsija, trener Gran Kanarije, čestitao je igračima svog tima na igri i zalaganju.

- U prvom poluvremenu smo kontrolisali šut Budućnosti. Gosti su postigli tri trojke, računajući Omićevu s centra. U nastavku smo vidjeli kako Budućnost može da bude opasna, kako može da šutira sa visokim procentima. Mi smo tim koji može da napreduje, a jedan od elemenata je da budemo fokusirani svih 40 minuta - poentirao je Garsija.

Portal Analitika