Društvo

Prvi čovjek UNICEFA Crne Gore gostovao na Univerzitetu Mediteran

Prvi čovjek UNICEFA Crne Gore, Osama Makkawi Khogali sa svojim saradnikom Nikolom Vulićem bio je danas gost predavač na Univerzitetu Mediteran. 
Prvi čovjek UNICEFA Crne Gore gostovao na Univerzitetu Mediteran
Portal AnalitikaIzvor

Međunarodna organizacija koja postoji duže od sedamdeset godina, ima svoju kancelariju u Podgorici od 1993.godine. Pored vrlo sveobuhvatne misije Unicefa u Crnoj Gori, tema je bila fokusirana na mogućnost uključivanja mladih u labaratoriju inovativnosti, koja u današnjem globalnom svijetu treba da im omogući lakšu inkluziju u digitalni svijet u kojem živimo.

Studenti Univerziteta Mediteran pokazali su veliko interesovanje za programe za mlade koje vodi Unicef Crne Gore, kao Hakaton, UP SHIFT, Ureport, Kreaktivacija, koja zahtjeva promjenu i razvijanje ne samo stručnih već i socijalnih vještina, koje ovi programi omogućavaju.

Makkawi je pored prirodnih, kulturnih i turističkih resursa kojima Crna Gora raspolaže, istakao socijalni kapital, ljude, kao ključni faktor na kome treba da počiva dalji razvoj. U tom smislu, istakao je da razvoj počiva na mladima, a da edukacija i razvoj treba da se prate od najranijeg detinjstva, što jeste jedna od značajnih aktivnosti kojima se bavi UNICEF.

Rektor Univerziteta Mediteram Radislav Jovović u svom pozdravnom obraćanju istakao je značaj UNICEFA u oblasti zaštite mladih, djece i svih osjetljivih grupa društva i povezanost edukacije mladih ljudi na njihovom putu razvoja ka budućim profesionalnim aktivnostima.

Studenti su imali priliku da nakon prezentacije govornicima postave pitanja, a dobijeni odgovori odlične su smjernice mladima za buduće poslovne poduhvate. Sigurno i srećno djetinjstvo je najmanje što možemo pružiti djeci, a UNICEF je prepoznao da je najbolja investicija u budućnost jedne države ulaganje u mlade ljude, poruka je sa današnjeg predavanja.

Portal Analitika