Društvo

Ministarstvo javne uprave za kofinansiranje NVO opredijelilo oko 220 hiljada eura

Ministarstvo javne uprave donijelo je Odluku  o raspodjeli prvog dijela sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2018. godinu.
Ministarstvo javne uprave za kofinansiranje NVO  opredijelilo oko 220 hiljada eura
Portal AnalitikaIzvor

Javnim konkursom za raspodjelu sredstava za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije, naznačeno je da ukupan iznos za raspodjelu sredstava po ovom osnovu u 2018. godini iznosi 852.273,04EUR, kao i da se sredstva obezbjeđuju u iznosu do 100% ugovorom utvrđenog obaveznog učešća nevladine organizacije na projektima i programima za koje je podnijet zahtjev za kofinansiranje.

Nakon razmatranja pristiglih zahtjeva od strane Komisije za procjenu prihvatljivosti zahtjeva za kofinansiranje projekata i programa nevladinih organizacija podržanih iz fondova Evropske unije za 2018. godinu, Ministarstvo je, u skladu sa članom 7 Uredbe, kojim je propisano da se odluka donosi u roku od 30 dana od dana podnošenja urednog i potpunog zahtjeva, donijelo Odluku o raspodjeli sredstava nevladinim organizacijama koje su prve podnijele uredne i potpune zahtjeve,u ukupnom iznosu od 218.522,15EUR.

Shodno članu 4 Uredbe, koji propisuje da se sredstva raspodjeljuju do utroška iznosa utvrđenog Zakonom za ovu namjenu u tekućoj godini, ostatak sredstava, u iznosu od 633.750,89EUR, biće raspodijeljen naknadno novom odlukom. 

Odluku možete preuzeti ovdje www.mju.gov.me/biblioteka/odluke

 

Portal Analitika