Politika

Podrška OEBS-a značajna za vojsku

Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Ministarstva odbrane Alma Ljuljanaj-Jovićević prisustvovala je sastanku Foruma za bezbjednosnu saradnju (FSC) u sjedištu Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Beču.
Podrška OEBS-a značajna za vojsku
Portal AnalitikaIzvor

Na sastanku Foruma razmatrani su rezultati i zaključci sa sastanka Ministarskog savjeta OEBS-a, a predstavljen je i trenutni status MONDEM Programa u Crnoj Gori.

“Predstavljenio su i prijedlozi za buduće projekte u saradnji sa OEBS-om po pitanju sigurnog skladištenja ubojnih sredstava i rješavanja viškova zastarjele municije. Budući projekti ovog tipa se odnose na obuku pripadnika Vojske Crne Gore u upravljanju životnim ciklusom municije, kao i na rekonstrukciju postojećih skladišta municije. Pomoć OEBS-a i drugih međunarodnih subjekata u narednom periodu će biti od velikog značaja za realizaciju ovih potreba”, ističe se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Nakon sastanka FSC-a, održan je i sastanak Kluba prijatelja MONDEM-a, na kojem je detaljno razmotrena tehnička informacija o MONDEM programu.

Portal Analitika