Fudbal

Koliko je Zvezda zaradila od Lige šampiona?

Prvi put od osnivanja novog formata Lige šampiona fudbalski klub Crvena zvezda uspio je da se domogne grupne faze takmičenja.
Koliko je Zvezda zaradila od Lige šampiona?
Portal AnalitikaIzvor

Samo igranje u evropskoj eliti sa sobom nosi prestiž koji se ne iskazuje novcem, ali je zarada od učešća u Ligi šampiona nezanemarljiva.

Nakon posljednje odigrane utakmice u Grupi C i završetka evropske sezone možemo da podvučemo crtu i saberemo zaradu koju je Crvena zvezda ostvarila na ime UEFA bonusa.

Samo od plasmana u Ligu šampiona Zvezda je inkasirala 15.250.000 eura, a dobro je naplatila i svaki od četiri osvojena boda.

Pobjeda nad Liverpulom donela je crveno-bijelima 2.700.000 eura, dok je za remi sa Napolijem Zvezdi plaćeno 900.000 eura.

Kada podvučemo crtu, samo od učešća i ostvarenih rezultata u ovogodišnjoj Ligi šampiona Crvena zvezda je inkasirala 18.850.000 eura.

Cifra će premašiti 20.000.000 eura, jer u pomenute cifre nije uračunat takozvani marketing pul, ali ni zarada od prodatih ulaznica, a ne treba zaboraviti da je Zvezda tri puta napunila stadion "Rajko Mitić" u grupnoj fazi.

Portal Analitika