Crna hronika

Tražili informacije o Roganoviću, Kožaru, Lambuliću...

 Alan Kožar, Duško Roganović, Vjekoslav Lambulić, Jovan Mušikić, Nebojša Stijepović, Aleksandar Keković i Dragoljub Ćetković su imena koja su se našla na Gugl pretraživaču laptopa koji je nakon hapšenja zaplijenjen od Đorđija Božovića. Proces vodi sutkinja Ana Vuković. 
Tražili informacije o Roganoviću, Kožaru, Lambuliću...
Nova PobjedaIzvor

Božović slovi za člana šestočlane kriminalne grupe koju predvodi odbjegli Stevan Stamatović, kojoj se u podgoričkom Višem sudu sudi za pokušaj ubistva Nikšićanina Radojice Zekovića. Pored Stamatovića i Božovića, na optužnici Specijalnog tužilaštva našli su se i Milan Lješnjak, Aleksandar Bojović, Dejan Deletić i Stefan Balević.

PRETRAGE

Prema policijskim evidencijama, svi su označeni kao osobe bliske škaljarskom klanu, dok se Zeković uvezuje sa suprotstavljenom kriminalnom grupom – kavačkim klanom.

Optuženi Božović je istakao da je laptop kupio u maju prošle godine od sada pokojnog Miodraga Migija Kruščića, navodeći da se ne sjeća da je za pomenute osobe tražio informacije preko Gugl pretraživača.

- Ne sjećam se da sam to pretraživao. Ne sjećam se šta sam, ni koju sam pjesmu tražio na Jutjubu. Davno je to bilo – kazao je on. Sa sigurnošću je ustvrdio da nije tražio informacije za Kožara i Roganovića, za čija imena je pretraga bila početkom januara i krajem aprila prošle godine, odnosno prije nego što je kupio kompjuter od Kruščića.

- Ovdje se potencira ime Alena Kožara. Ko je taj čovjek – kazao je optuženi Božović. Zeković je sredinom marta u sudnici Višeg suda negirao veze sa kriminalnim klanovima i ustvrdio da mu nije poznato da je njegov bliski prijatelj Igor Božović vođa kavačkog klana, a vjenčani kum Vladimir Roganović osoba bliska toj kriminalnoj grupi.

SNIMAK

Na jučerašnjem suđenju predstavljeno je i nekoliko video snimaka iz telefona optuženog Aleksandra Bojovića. Za snimak od 19. maja, Bojović je potvrdio da je nastao u Budvi, dodajući da je to snimak iz vozila kojim je išao ka Jazu kako bi nabavio robu za šank u kojem je radio na plaži Kamenovo. 

Sa druge strane, specijalni tužilac Saša Čađenović kazao je da smatra da se na snimku vide neki djelovi Podgorice, na šta je Bojović pojasnio da toga dana nije išao za Podgoricu, već samo prošao kroz glavni grad na putu za Kolašin gdje je pjevao u jednom lokalu.

Na snimku od 20. maja, snimljenom dva sata iza ponoći, okrivljeni Bojović je kazao da je taj snimak nastao kada se vraćao za Budvu sa nastupa u Kolašinu. Međutim, listinzi su pokazali da je Bojović 20. maja ujutro bio u Kolašinu, a njegove telefonske komunikacije su tek naveče tog dana ostvarene preko baznih stanica u Budvi. 

Opširnije u Pobjedi

Portal Analitika