Politika

Brajović uvjeren da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu

Posjeta predsjednika Skupštine Crne Gore Rumuniji doprinosi daljem jačanju bilateralniih odnosa dvije države, a  stavovi koje smo razmijenili će takođe biti korisni na evropskom putu Crne Gore tokom predsjedavanja Rumunije Savjetom EU, istakla je premijerka Viorika Dančila tokom sastanka sa Ivanom Brajovićem.
Brajović uvjeren da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica Vlade Rumunije naglasila je da će Zapadni Balkan biti jedan od prioriteta rumunskog predsjedavanja, a Crna Gora može da računa na podršku kako bi njena dosadašnja dostignuća bila što vidljivija.

Brajović je zahvalio na kontinuitetu poruka i podrške Rumunije i premijerke Dančile nakon njene posjete Crnoj Gori u julu ove godine, između ostalog i jasnog poštovanja principa individualnih dostignuća zemalja kandidata.

brajovic-2

Slične poruke priznanja učinka Crne Gore na evropskom putu čule su se i na sastanku sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom.

On je istakao značaj parlamentarnih aktivnosti na intenziviranju bilateralnih odnosa, a čestitao je Crnoj Gori na uspješno sprovedenim izborima i postizbornim parlamentarnim dostignućima.

Rezimirajući svoju posjetu Rumuniji, predsjednik Skupštine Crne Gore istakao je da su ispunjeni ciljevi boravka u državi koja za manje od mjesec dana preuzima predsjedavanje Savjetom EU:

“Uvjeren sam da će Rumunija biti iskreni zastupnik interesa Crne Gore u Briselu, jer dobro razumije prilike i važnost evropskog puta naše zemlje i Zapadnog Balkana. Svi moji sagovornici su nedvosmisleno akcentovali poštovanje principa regate, kao i želje da Crnoj Gori pruže podršku vezano za dinamiku čitavog procesa. Konačno, ekonomska saradnja u brojnim oblastima, među kojima su energetika, prosvjeta i kultura, kao i dalji porast broja turista, predstavljaju najviši interes naših država i građana “, zaključio je Brajović.

Portal Analitika