Crna hronika

Radončić: Neću davati legitimitet sramnom suđenju

Suđenje Milu Peroviću po prijavi novinara i publiciste Šekija Radončića odgođeno je zbog nedolaska tri svjedoka, jer policiji nijesu poznate njihove adrese. 
Radončić: Neću davati legitimitet sramnom suđenju
PobjedaIzvor

. Na suđenje u Sudu za prekršaje nijesu došli Marko Bošković, Jovana Barač i Julija Jovanović, kao ni Milo Perović. Sutkinja Nevenka Kovačević konstatovala je da se Perović nije pojavio i nije opravdao nedolazak, ali je njegov branilac advokat Branislav Lutovac objasnio „da je imao privatnih obaveza“.

Nakon što je sutkinja kazala da se ročište odgađa, Radončić je negodujući zbog nedolaska svjedoka i okrivljenog kazao da više neće prisustvovati, ocijenivši da je „suđenje sramno“.

 - Neću davati legitimitet ovako sramnom suđenju. Suđenje se nije održalo jer se nisu pojavili ni Milo Perović niti troje svjedoka koje je policija bila obavezna da dovede. Sudija je pretres prekinula, iako je hitni postupak ona ga je zakazala za februar. Ovdje se djelo kvalifikuje kao najobičniji prekršaj a ne kao krivično djelo kao u slučaju Jelene Jovanović ili drugih novinara gdje su se za mnogo manje stvari vodili postupci kao krivično djelo – kazao je Radončić nakon suđenja.

Portal Analitika