Društvo

ZIKS: Medojević tražio da ide u bolnicu, u subotu prekinuo štrajk glađu

Poslanika Demokratskog fronta (DF) Nebojšu Medojevića danas je po sopstvenoj želji zatvorski ljekar uputio u Klinički centar (KCCG), radi detaljnog pregleda i opservacije, saopšteno je iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).
ZIKS: Medojević tražio da ide u bolnicu, u subotu prekinuo štrajk glađu
S.G.
S.G.Autor
Portal AnalitikaIzvor

 „Medojevića je danas, po sopstvenoj želji, zatvorski ljekar uputio u KCCG radi detaljnog pregleda i opservacije u cilju utvrđivanja svih medicinskih parametara koji predstavljaju sliku njegovog zdravstvenog stanja“, kaže se u saopštenju ZIKS-a.

Kako se navodi, Medojević je 30. novembra, po rješenju Višeg suda u Podgorici, stavljen u zatvor.

„Medojević je po prijemu u ZIKS započeo štrajk glađu, zbog čega je od trenutka prijema u zatvor kontinuirano praćen od strane zatvorskih ljekara“, dodaje se u saopštenju.

On je, kako su naveli iz ZIKS-a, u toku dosadašnjeg boravka u zatvoru uredno koristio pravo na šetnju i boravak na otvorenom prostoru, redovnu i vanrednu posjetu i koristio propisano terapiju od ordinirajućeg ljekara iz KCCG.

Iz ZIKS-a su podsjetili da je u subotu, uslijed pogoršanja zdravstvenog stanja, Medojević upućen u KCCG.

„Po obavljenim medicinskim pregledima i kontrolama, Medojević je otpušten iz KCCG sa potpuno stabilnim vitalnim parametrima. Istog dana prekinuo je štrajk glađu“, zaključuje se u saopštenju.

 

Portal Analitika